Νηστίσιμα Πορτοκαλοκουλουρα με κανέλα και πασπαλισμενα με ζάχαρη καστανή

Αυτά τα νηστίσιμα κουλουράκια είναι:

  • Τέλεια: Η ζύμη είναι αφράτη και βουτυρένια, με τέλεια ισορροπία γεύσεων από πορτοκάλι, κανέλα και καστανή ζάχαρη.
  • Εύκολα: Φτιάχνονται με απλά υλικά και η συνταγή είναι πανεύκολη, ακόμα και για αρχάριους ζαχαροπλάστες.
  • Γρήγορα: Μπορείτε να τα φτιάξετε σε 30 λεπτά, άρα είναι ιδανικά για μια γρήγορη λιχουδιά ή για κέρασμα.
  • Αρωματικά: Το άρωμα πορτοκαλιού και κανέλας γεμίζει το σπίτι και σας φτιάχνει τη διάθεση.
  • Νηστίσιμα: Κατάλληλα για vegan και vegetarian, αλλά και για όσους νηστεύουν.

Μερικές επιπλέον σκέψεις:

  • Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα υλικά στη ζύμη, όπως ξηρούς καρπούς, σταφίδες ή κομματάκια σοκολάτας.
  • Μπορείτε να διακοσμήσετε τα κουλουράκια με ζάχαρη άχνη, κανέλα ή σοκολάτα.
  • Φυλάξτε τα κουλουράκια σε αεροστεγές δοχείο για έως και 5 ημέρες.

Σας προτείνω ανεπιφύλακτα να δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή!

Συνοψίζοντας:

  • Γεύση: 5/5
  • Ευκολία: 5/5
  • Χρόνος: 5/5
  • Άρωμα: 5/5
  • Συνολική Βαθμολογία: 5/5

Σας εύχομαι καλή όρεξη!

Υλικά

1 ποτήρι λάδι
1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
1 ποτήρι ζάχαρη
1 κ.γ.σοδα
1 κ.γ. μπεικιν
1/2 κ.γ. αμωνια
1 κ.σ. κανέλα
1 βανίλια
Αλεύρι γ.ο.χ. (όσο πάρει ανάλογα το μέγεθος του ποτηριού που θα χρησιμοποιείσετε για τα υλικά)

Εκτέλεση

Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί αφού πρώτα έχουμε διαλύσει την σόδα και την αμωνια στο χυμό πορτοκάλιου. Στο μίξερ για 15′ για να γίνει αφράτο το μείγμα προσθέτουμε το Αλεύρι να μην γίνει σφιχτή η ζύμη την αφήνουμε μισή ώρα να ξεκουραστη και μετά πλάθουμε ότι σχέδιο θέλουμε.
Ψήνουμε για 15′ στους 170 βαθμούς.

ΠΗΓΗ: Maria Dogani

Προηγούμενο άρθροΡυζόγαλο όπως δε το έχετε ξαναφάει…όλες οι γεύσεις είναι υπέροχες
Επόμενο άρθροΧοιρινές μπριζόλες με σάλτσα μουστάρδας