Νηστίσιμη τούρτα Φερρέρο Ροσέ

Ετοιμαστείτε να γευτείτε ένα γλυκό όνειρο με την Νηστίσιμη Τούρτα Φερρέρο Ροσέ!

Πλούσια γεύση:

  • Η βάση από τριμμένα φουντούκια και χουρμάδες αγκαλιάζει μια κρεμώδη μους σοκολάτας, δημιουργώντας μια ακαταμάχητη αρμονία γεύσεων.
  • Η τραγανή επικάλυψη από θρυμματισμένα φουντούκια προσθέτει την τέλεια πινελιά υφής.

Υγιεινή επιλογή:

  • Χωρίς βούτυρο, ζάχαρη, αυγά και γαλακτοκομικά, η τούρτα αυτή αποτελεί μια ελαφριά και υγιεινή επιλογή, ιδανική για όσους νηστεύουν ή προσέχουν τη διατροφή τους.
  • Φτιαγμένη με αγνά υλικά, όπως φουντούκια, χουρμάδες, κακάο και κουβερτούρα, προσφέρει θρεπτικά συστατικά και αξεπέραστη γεύση.

Εύκολη στην παρασκευή:

  • Δεν χρειάζεται ψήσιμο, μόνο λίγα λεπτά για την προετοιμασία και την συναρμολόγηση.
  • Μπορείτε να την φτιάξετε την προηγούμενη μέρα για να ενσωματωθούν οι γεύσεις και να γίνει ακόμα πιο νόστιμη.

Ιδανική για κάθε περίσταση:

  • Σερβίρετε την Νηστίσιμη Τούρτα Φερρέρο Ροσέ σε γιορτές, γενέθλια, ή απλά για να απολαύσετε ένα γλυκό διάλειμμα.
  • Θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους, προσφέροντας μια γευστική εμπειρία που θα σας μείνει αξέχαστη.

Μια τούρτα γεμάτη:

  • Πλούσια γεύση
  • Υγιεινά υλικά
  • Εύκολη παρασκευή
  • Ιδανική για κάθε περίσταση

Ετοιμάστε την Νηστίσιμη Τούρτα Φερρέρο Ροσέ και δροσιστείτε με μια δροσερή σοκολατένια απόλαυση!

Υλικά για στρογγυλό τσέρκι 26 εκ:

Για τη βάση:
300 γρ φουντούκια
300 γρ χουρμάδες ζυγισμένοι χωρίς κουκούτσι
10 γρ κακάο
80 γρ νερό
μια τσιμπιά αλάτι (χρησιμοποίησα θαλασσινό)
Για τη μους σοκολάτα
750 ml γάλα καρύδας (κονσέρβα και όχι ψυγείου) ή κρέμα γάλακτος
625 γρ κουβερτούρα
2-3 κ.σ μέλι
1 κ.σ εκχύλισμα βανίλιας
μια τσιμπιά αλάτι
Για πασπάλισμα
100 -120 γρ φουντούκια

Οδηγίες

1 Προετοιμασία φουντουκιών
2 Για ακόμη πιο νόστιμο αποτέλεσμα επέλεξα να καβουρντίσω τα φουντούκια. Σε προθερμασμένο φούρνο σε αέρα, στους 200 βαθμούς, τοποθετούμε τα φουντούκια στη λαμαρίνα του φούρνου και τα αφήνουμε στο φούρνο για 10-20 λεπτά. Η ώρα εξαρτάται από το πόσο φρέσκα είναι τα φουντούκια. Δε θέλουμε να καρβουνιάσουν, θέλουμε απλά να ενισχυθεί η υπέροχη γεύση τους. Τα αφήνουμε να κρυώσουν εκτός φούρνου και τα ξεφλουδίζουμε εάν χρειάζεται. Αυτό μπορούμε να το κάνουμε άλλη στιγμή ή μέρες πριν, ώστε να εξοικονομήσουμε χρόνο. Μπορείτε δηλαδή να το κάνετε μια μέρα που θα έχετε χρησιμοποιήσει το φούρνο για άλλο λόγο.
3 Για τη βάση
4 Τοποθετούμε τα φουντούκια στο μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν σκόνη. Τα αδειάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το κακάο και το αλάτι
5 Για το πασπάλισμα
6 Βάζουμε τα υπόλοιπα φουντούκια στο μπλέντερ και είτε τα κάνουμε σκόνη, είτε προσπαθούμε να μείνουν χοντροκομμένα (έτσι τα προτιμώ) ή τα χτυπάμε στο γουδί για ακόμη πιο ωραίο αποτέλεσμα. Αν επιλέξουμε το γουδί το κάνουμε στο τέλος

7 Για τη βάση
8 Τοποθετούμε τους χουρμάδες σε ένα μικρό κατσαρολάκι με ελάχιστο νερό- περίπου 80 γρ. Αφήνουμε να βράσουν και μόλις αρχίσει να εξατμίζεται το νερό,αποσύρουμε από τη φωτιά. Λιώνουμε με ραβδομπλέντερ.
9 Αδειάζουμε τους χουρμάδες στα φουντούκια και με το χέρι μας ομογενοποιούμε το μείγμα μας. Το τοποθετούμε σε μια αποσπώμενη φόρμα για κέικ ή όπου αλλού θέλετε. Το βάζουμε στο ψυγείο χωρίς όμως να είναι απαραίτητο γιατί περνάμε κατευθείαν στην από πάνω στρώση

10 Για τη μους
11 Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τα υλικά για τη μους εκτός από το μέλι. Μόλις ζεσταθεί το γάλα, χωρίς να βράσει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε μέλι εάν χρειαστεί. Αδειάζουμε το περιεχόμενο στο τσέρκι και αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει
12 Για το πασπάλισμα
13 Μπορούμε να προσθέσουμε τα μισά φουντούκια μέσα στο μείγμα και τα υπόλοιπα από πάνω, μετά από μια ώρα. Αυτό θα το αποφασίσετε εσείς βάση του γούστου σας. Εγώ έτσι έκανα

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΗ Λευκαδίτικη Γαλατόπιτα
Επόμενο άρθροΨαρονέφρι α λα κρεμ