Νηστίσιμοι Ταραμοκεφτέδες

Αυτή η συνταγή για νηστίσιμους ταραμοκεφτέδες αγιορείτικης προέλευσης είναι ένα πραγματικό διαμάντι! Η γεύση τους είναι τόσο πλούσια και νόστιμη, που θα σας ξεγελάσει και θα σας κάνει να ξεχάσετε ότι τρώτε νηστίσιμο.

Πλεονεκτήματα:

  • Γεύση: Η γεύση είναι ασυναγώνιστη! Ο συνδυασμός του ταραμά, του ψωμιού, του κρεμμυδιού και των μπαχαρικών δημιουργεί ένα γευστικό αριστούργημα.
  • Υφή: Οι ταραμοκεφτέδες είναι αφράτοι και μαλακοί, ενώ παράλληλα διατηρούν μια ωραία υφή που δεν θρυμματίζεται.
  • Ευκολία: Η συνταγή είναι πολύ εύκολη και μπορεί να την φτιάξει ο καθένας, ακόμα και αν δεν έχει μεγάλη εμπειρία στην κουζίνα.
  • Υγιεινή: Οι ταραμοκεφτέδες είναι μια υγιεινή επιλογή, καθώς είναι πλούσιοι σε θρεπτικά συστατικά και δεν περιέχουν ζωικά λίπη.

  • Ποικιλία: Μπορείτε να προσθέσετε διάφορα μπαχαρικά και μυρωδικά για να δώσετε στους ταραμοκεφτέδες σας μια πιο προσωπική πινελιά.

Προτάσεις:

  • Μπορείτε να τους συνοδεύσετε με μια δροσερή σαλάτα ή με ντολμαδάκια.
  • Αν θέλετε, μπορείτε να τους ψήσετε αντί να τους τηγανίσετε.
  • Φτιάξτε διπλή ή τριπλή δόση και φυλάξτε τους ταραμοκεφτέδες στην κατάψυξη για να τους έχετε πάντα πρόχειρους.

Συμπέρασμα:

Αυτή η συνταγή για νηστίσιμους ταραμοκεφτέδες είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους θέλουν να απολαύσουν ένα νόστιμο και υγιεινό γεύμα κατά τη διάρκεια της Σαρακοστής. Σας προτείνω ανεπιφύλακτα να τη δοκιμάσετε!

Βαθμολογία: 5/5

Υλικά (για 8 μερίδες)

7 έως 8 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 έως 3 σκελίδες σκόρδο
1 ματσάκι άνηθος
Μισό ματσάκι μαϊντανός
Μαυροπίπερο
Κύμινο
Ρίγανη
250 γρ. άσπρος ταραμάς (εάν δεν έχουμε, βάζουμε κόκκινο)
3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί (ή τριμμένη φρυγανιά)
1 φλιτζάνι αλεύρι φαρίνα
Λάδι για το τηγάνισμα
Προσοχή: όχι αλάτι

Εκτέλεση Συνταγής

Μουσκεύουμε καλά το ψωμί, το στραγγίζουμε και το τρίβουμε με τα χέρια. Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και τα σκόρδα και ψιλοκόβουμε τον άνηθο και τον μαϊντανό, αφού τους πλύνουμε πρώτα.
Βάζουμε όλα τα υλικά, δηλαδή ταραμά, ψωμί, κρεμμύδια, σκόρδα, άνηθο, μαϊντανό, μπαχαρικά καθώς και το αλεύρι, τα ανακατεύουμε και τα ζυμώνουμε κανονικά, όπως ζυμώνουμε το αλεύρι. Ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο χλιαρό νερό.
Νηστίσιμοι Ταραμοκεφτέδες: Αγιορείτικη συνταγή για τη Σαρακοστή
Κατόπιν πλάθουμε τους ταραμοκεφτέδες και τους τηγανίζουμε σε σιγανή φωτιά για να ψηθούν ομοιόμορφα και από μέσα και από έξω.

*Από το βιβλίο «Μαγειρική του Αγίου Όρους» του Μοναχού Επιφάνιου Μυλοποταμινού 

Προηγούμενο άρθροΠίτα με μπέικον και γλυκοπατάτα…σε 15 λεπτά στο φούρνο
Επόμενο άρθροΝηστίσιμη πορτοκαλόπιτα !!! Ένα γλυκάκι μούρλια!!!