Δείτε Επίσης: Κολοκυθοκεφτέδες καλοκαιρινοί | Πατατοκεφτέδες γεμιστοί με τυρί

Κατάλληλα για χορτοφάγους. Σερβίρει 6-8 άτομα ως μεζές ή 4 άτομα ως κυρίως πιάτο.

Ντοματοκεφτέδες Σαντορίνης

Υλικά:

2-3 ή 500 γρ ώριμες αλλά σφικτές Ντομάτες σε θερμοκρασία δωματίου (καλύτερη ποιότητα-Ντοματίνια Σαντορίνης)
1 Ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο ή τριμμένο
1 μεσαίο Αυγό ελεύθερης βοσκής
80 γρ/0,5 φλιτζάνι Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
60 γρ τυρί Φέτα (καλής ποιότητας)
70 γρ Κεφαλοτύρι χοντροτριμμένο
Αλατοπίπερο
2-3 Φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα (κυρίως το πράσινο μέρος τους)
½ ματσάκι Φρέσκος ​​Δυόσμος ψιλοκομμένος
¼ ματσάκι Φρέσκια ​​Ρίγανη ψιλοκομμένη ​​
½ ματσάκι Φρέσκος ​​Άνηθος ψιλοκομμένος
150 ml / 0.65 φλιτζανιού Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Προαιρετικά: 1 κ.γ. Καυτερό πιπέρι

Μέθοδος:

Προετοιμάστε το μίγμα για τους Ντοματοκεφτέδες:
Πλύνετε τις ντομάτες και αφαιρέστε τα κοτσάνια τους. Κόψτε τις σε μικρά κομμάτια.
Τοποθετήστε τις ψιλοκομμένες ντομάτες σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε τα ψιλοκομμένα (ή τριμμένα) κρεμμύδια και ενώστε τα. Προσθέστε επίσης τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια και ανακατέψτε τα. Αφήστε το μείγμα στην άκρη για 10’ για να βοηθήσετε τα κρεμμύδια να μαλακώσουν και να χάσουν λίγο από την οξύτητα τους.
Στη συνέχεια, ανακατέψτε το μείγμα με ψιλοκομμένο άνηθο, δυόσμο και ρίγανη (ο συνδυασμός των 3 φρέσκων μυρωδικών δίνει μια ιδιαίτερη γεύση και άρωμα στους ντοματοκεφτέδες). Προσθέστε αλάτι (όχι πάρα πολύ επειδή θα μπουν και τυριά στο μίγμα!) και πιπέρι. Προαιρετικά προσθέστε 1 κ.γ. καυτερό πιπέρι (πάπρικα) για ένα πιο πικάντικο αποτέλεσμα.

Προσθέστε τριμμένο Κεφαλοτύρι. Κάντε τρίμματα το τυρί φέτα ανάμεσα στα δάχτυλά σας και ρίξτε τα στο μπολ (μην τα ανακατέψετε πολύ, έτσι ώστε να μπορείτε να αισθανθείτε τη φέτα, όταν φάτε τους ντοματοκεφτέδες!). Προσθέστε το χτυπημένο αυγό στο μίγμα επίσης.
Τέλος, προσθέστε το αλεύρι (αυτό είναι το 1ο τέχνασμα μου – μην προσθέτετε πολύ αλεύρι – μόνο όσο χρειάζεται για να κρατηθούν ενωμένοι οι κεφτέδες, διαφορετικά η γεύση θα είναι πολύ αλευρώδης!). Συνδυάστε όλα τα συστατικά καλά αναμιγνύοντάς τα με ένα μεγάλο κουτάλι. Τώρα το μείγμα για ντοματοκεφτέδες είναι έτοιμο για τηγάνισμα!
Ρίξτε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προτιμώ να χρησιμοποιώ ελαιόλαδο για το τηγάνισμα των ντοματοκεφτέδων, για επιπλέον γεύση! Ζεστάνετε το λάδι.
Χρησιμοποιώντας το μεγάλο κουτάλι σας, τοποθετήστε 7 μεγάλες κουταλιές-περίπου το μισό από το μίγμα στο τηγάνι, πατώντας ελαφρά τους κεφτέδες στην επιφάνεια. Μην υπερφορτώνετε το τηγάνι γιατί αυτό θα μειώσει τη θερμοκρασία του λαδιού.
Μην ανησυχείτε αν το μείγμα είναι λίγο αραιό! 
​Τηγανίζετε τους ντοματοκεφτέδες και από τις δύο πλευρές γυρνώντας τους μόνο μια φορά (για να αποφύγετε να σας ρουφήξουν πολύ λάδι) μέχρι να ροδίσουν, περίπου 2’-3’ ανά πλευρά.
Μην τους παρατηγανίσετε. Οι ντοματοκεφτέδες πρέπει να μαγειρευτούν, αλλά να μείνουν ζουμεροί μέσα!

Τέχνασμα Νο. 2: Όταν τους τηγανίσετε, τοποθετήστε τους ντοματοκεφτέδες σε ένα ταψί ντυμένο με χαρτί κουζίνας ώστε να απορροφήσει το επιπλέον λάδι.
Συνεχίστε με τη δεύτερη παρτίδα μίγματος, επαναλαμβάνοντας τη διαδικασία.
Όταν είστε έτοιμοι, σερβίρετε τους πανέμορφους χρυσαφιούς ντοματοκεφτέδες είτε ζεστούς είτε σε θερμοκρασία δωματίου! Μπορούν να συνοδευτούν με κρύο σκορδάτο Τζατζίκι (κοιτάξτε ξεχωριστή συνταγή)!

Προτάσεις σερβιρίσματος: Σερβίρετε τους εκπληκτικούς ντοματοκεφτέδες σαν μεζέ με χωριάτικα λουκάνικα! Σερβίρετε επίσης κρύα ελληνική μπύρα. Τελειότητα 🍻! Το ελληνικό καλοκαίρι κρατά τόσες πολλές γεύσεις μέσα του!
Οι Ντοματοκεφτέδες είναι τραγανοί στο εξωτερικό, τρυφεροί και ζουμεροί στο εσωτερικό! Ένας υπέροχος συνδυασμός γλυκού και αλμυρού με όμορφα αρωματικά βότανα! Το σπίτι μυρίζει ήδη ελληνικές καλοκαιρινές διακοπές και ηλιοβασιλέματα γεμάτα αναμνήσεις! Απολαύστε και Καλή Όρεξη 😍 !!

Δείτε Επίσης: Κολοκυθοκεφτέδες καλοκαιρινοί | Πατατοκεφτέδες γεμιστοί με τυρί

ΠΗΓΗ: https://greekcookingmadeeasy.tumblr.com/

Προηγούμενο άρθροΨωμί με λάδι στην σχάρα…και ποιος δε το έχει φάει
Επόμενο άρθροΤραγανή Τυρόπιτα τριών τυριών…