Ντονατς με βελούδινη κρέμα λεμονιού

Αυτά τα ντόνατς είναι απλά μαγικά: αφράτα, ζουμερά και γεμάτα με μια βελούδινη κρέμα λεμονιού που ξυπνάει όλες τις αισθήσεις. Η γεύση είναι ισορροπημένη: η γλυκιά ζύμη αγκαλιάζει την ξινόγλυκη κρέμα λεμονιού, δημιουργώντας ένα εκρηκτικό μείγμα που δε θα μπορείτε να αντισταθείτε.

  • Εύκολη συνταγή: Ακόμα και οι αρχάριοι ζαχαροπλάστες μπορούν να φτιάξουν αυτά τα ντόνατς με ευκολία.
  • Γρήγορη προετοιμασία: Μέσα σε 1 ώρα, θα έχετε έτοιμα ζεστά και λαχταριστά ντόνατς.

  • Προσαρμόσιμη συνταγή: Μπορείτε να προσθέσετε διάφορες γεύσεις στην κρέμα, όπως ξύσμα πορτοκαλιού ή βανίλια.
  • Ιδανικά για κάθε περίσταση: Τέλεια για πρωινό, brunch, επιδόρπιο ή ακόμα και για ένα γρήγορο σνακ.

Συνολικά:

Τα ντόνατς με βελούδινη κρέμα λεμονιού είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους αναζητούν ένα νόστιμο και εύκολο γλυκό. Είναι ιδανικά για κάθε περίσταση και σίγουρα θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους!

Σας προτείνω ανεπιφύλακτα να δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή!

Υλικά

για τη ζύμη:
370 γρ αλεύρι 00,
60 γρ ζάχαρη,
1 πρέζα αλάτι,
1/2 κύβος φρέσκιας μαγιάς μπύρας,
2 μέτρια αυγά,
160 γρ γάλα,
70 γρ μαλακό βούτυρο σε μικρά κομμάτια,
1 φακελάκι βανιλίνη,
ξύσμα 1/2 λεμονιού.

Υλικά για την κρέμα:
140 γρ χυμό λεμονιού
Ξύσμα απο 3 Λεμόνια
3 αυγά
2 κρόκους
270 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
15 γρ Κορν Φλαουερ
80 γρ Βούτυρο αγελάδος

Για την κρέμα λεμονιού δείτε την συνταγή εδώ

Εκτελεση

Πρώτα απ ‘όλα ετοιμάστε τη ζύμη:
Κοσκινίστε το αλεύρι και βάλτε το στο μπολ του μίξερ βάσης, προσθέστε μια πρέζα αλάτι, τα μυρωδικά και τα αυγά.

Διαλύστε τη μαγιά και τη ζάχαρη στο ζεστό γάλα, προσθέστε το στα άλλα υλικά και αρχίστε να ζυμώνετε σε χαμηλή ταχύτητα, μετά από μερικά λεπτά προσθέτετε το βούτυρο σε μικρά κομμάτια και λίγο αυξάνετε την ταχύτητα και συνεχίζετε το ζύμωμα για τουλάχιστον 20/25 λεπτά, φροντίζοντας να καθαρίζετε καλά τις άκρες του μπολ.
Οταν είναι ετοιμο, ρίξτε τη ζύμη στην αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας και χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα για να σχηματίσετε μια ωράια ζύμη, τοποθετήστε την σε ένα αλευρωμένο μπολ και καλύψτε με μεμβράνη και αφήστε το να φουσκώσει για τουλάχιστον μερικές ώρες. Μετά από αυτό το διάστημα, ρίξτε ξανά τη ζύμη στην αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας, διπλώστε τη στα δύο, κάντε μια μπάλα για άλλη μια φορά και αφήστε την να φουσκώσει ξανά για άλλες 2 ώρες, πάντα σκεπασμένη.

Ανοίγουμε τη ζύμη με τη βοήθεια λίγου αλευριού σε πάχος 1cm – 1cm και 1/2 cm,
Κόβουμε με έναν κόφτη ζαχαροπλαστικής (ο δικός μου είχε διάμετρο 7,5 εκ) σχηματίζουμε πολλούς δίσκους που θα τους βάλουμε να φουσκώσουν σε μια καλά αλευρωμένη σανίδα ζαχαροπλαστικής και σε απόσταση το ένα από το άλλο (με αυτές τις δόσεις βγαζουμε 10/11 τεμ.) Σκεπάστε και αφήστε το να ξεκουραστεί για 1 ώρα. Μετά ρίξτε τα ντονατς σε καυτό λάδι στους 160/170 βαθμούς δεν πρέπει να είναι πολύ ζεστό αλλιώς θα μπορει να καούν απ έξω και παραμένουν ωμά μέσα.

 

Για να μην χαλάσει το σχήμα του ντόνατ συνιστώ να το πάρετε με μια τρυπητη κουταλα, προσπαθώντας να μην το αγγίξετε ποτέ με τα δάχτυλά σας. Μόλις ψηθεί, κάντε μια τομή στο πλάι και γεμίστε με την κρέμα που είχε προετοιμαστεί πριν την ζυμη για να είναι πολύ κρύα.
Πασπαλίστε με άφθονη άχνη ζάχαρη … και είναι το τέλειο σνακ

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΜπιφτέκια και πουρές με κολοκύθι
Επόμενο άρθροΚοτόπουλο με ρύζι και μανιτάρια στο φούρνο