Χωριάτικες πατατόπιτες  ζεστές.

Λεπτές πίτες με πατάτες
Βελούδινη λεπτή ζύμη με παχιά στρώση γέμιση πατάτας.
Τα πιο απλά υλικά, αλλά οι πίτες απλά λιώνουν στο στόμα! 

Για την ζύμη

🔸1 φλιτζάνι ζεστό ζωμό απο τις πατάτες
🔸1 κουταλάκι του γλυκού ξηρή μαγιά
🔸1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
🔸0,5 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
🔸2,5 φλιτζάνια αλεύρι

✅Για τη γέμιση:

🔸6-7 μέτριες πατάτες
🔸2-3 κρεμμύδια
🔸50 γρ λάδι
🔸 Αλάτι, μαύρο πιπέρι
🔸Φυτικό λάδι για τηγάνισμα

✅Μαγείρεμα:

Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε φέτες και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν.
Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο βούτυρο
Στραγγίζουμε τον ζωμό από τις πατάτες (αφήνουμε λίγο για τη ζύμη) και πολτοποιούμε

Για την ζύμη
Διαλύουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη, το αλάτι στο ζωμό. Προσθέστε 2 φλιτζάνια αλεύρι και ζυμώστε σε μια μαλακή, κολλώδη ζύμη.
Βάζουμε σε ζεστό μέρος για μια ώρα να ξεκουραστεί. Στη συνέχεια προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώνουμε ξανά.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε 3 μέρη, πλάθουμε το καθένα σε λουκάνικο
Κόψτε σε κομμάτια. Ανοίξτε κάθε κομμάτι σε κύκλο.
Βάλτε μια γεμάτη κουταλιά της σούπας γέμιση στη μέση της κούπας.
Ανασηκώστε τις άκρες και κλειστε σαν πουγκί
Γυρίζουμε τη ραφή της πίτας προς τα κάτω και ισιώνουμε σε πάχος περίπου 5-7 mm
Βαζουμε τις πίτες με την πλευρά της ραφής προς τα κάτω σε μεγάλη ποσότητα καυτό λάδι.
Ροδίζουμε γρήγορα και από τις δύο πλευρές
Στεγνώστε τις έτοιμες πίτες σε μια χαρτοπετσέτα από το υπερβολικό λάδι.

Σερβίρουμε ζεστες με γιαουρτι

ΠΗΓΗ: Наталья Волкова

Προηγούμενο άρθροΚέικ Μελιού…Πολύ νόστιμο, αφράτο και ζουμερό.
Επόμενο άρθροΚαταπληκτική μους σοκολάτας από την καλύτερη συνταγή