Ζουμεροί Κεφτέδες

Δεν ανακαλύπτω τον τροχό εδώ, αλλά μερικά βασικά πρέπει να ακολουθούνται όταν κάνουμε κεφτέδες:

Βάλτε τους στο Γκριλ, αλλά αν τηγανίζετε, περάστε τους ελαφρά στο αλεύρι και τινάξτε τους πριν τους βάλετε στο τηγάνι.

Αφήστε το μείγμα  του κιμά με τα υπόλοιπα να δέσουν, όσο περισσότερο – τόσο το καλύτερο αποτέλεσμα.

Βουρτσίστε και λιπάνετε τη σχάρα σας. Οι βρώμικες, και ξηρές σχάρες θα κάνουν το κρέας σας να κολλήσει … κάθε φορά.
 Πριν πάω και ψήσω ένα δίσκο με κεφτέδες, πάντα κάνω ένα μικρό και το τηγανίζω ώστε να μπορώ να δοκιμάσω και να δω αν πρέπει να προσθέσω καρυκεύματα ή μπαχαρικά επιπλέον.

Υλικα

1 kg. κιμάς από άπαχο βοδινό κρέας
2 μεσαία κρεμμύδια, κομμένο σε κύβους
3 φέτες ψωμιού, βουτηγμένες στο γάλα στειμένες με το χέρι και στη συνέχεια τις τρίβουμε σε μικρα κομματάκια σαν ψίχουλα
1 κουταλάκι σκόνη σκόρδου ή 1 κουταλιά της σούπας τριμμένο στον τρίφτη φρέσκο σκόρδο
1 μεγάλο αυγό 

1/2 κουτ. αποξηραμένη μέντα
2 κουταλιές της σούπας ρίγανη
1 κουταλάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 πρέζα κύμινο
αλάτι & πιπέρι 

Εκτέλεση

Συνδυάστε όλα τα συστατικά σε ένα μπολ και ανακατέψτε καλά χρησιμοποιώντας τα χέρια σας.
Σχηματίζετε τους κεφτέδες με τα χέρια σας και βάλτε τους σε μια πιατέλα. Σκεπάστε με το περιτύλιγμα και αφήστε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.
Πριν από το ψήσιμο στη σχάρα, αφήστε τα να επανέλθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Βάλτε στα κάρβουνα ή στο γκριλ σε μεσαία-ψηλή φωτιά για 3-4 λεπτά σε μια πλευρά.

Είναι τέλειοι !!!

Προηγούμενο άρθροΠορτοκαλόπιτα της Κατερίνας
Επόμενο άρθροΚεφτέδες με κοφτό μακαρόνι