O Μπακλαβάς μου

Συστατικά

1 συσκευασία φύλλου κρούστας αποψυγμένο
450 gr ανάλατο βούτυρο λιωμένο
4 φλιτζάνια καρύδια ψιλοκομμένα (καρύδια, φιστίκια, κάσιους, αμύγδαλα)
1 κουταλιά της σούπας κανέλα
1 κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο
1/4 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
Για το σιρόπι
1 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη
1 1/4 φλιτζάνι νερό
1 1/4 φλιτζάνι μέλι
χυμό από ένα λεμόνι

Οδηγίες

Κόψτε το φύλλο γύρω γύρω για να το ταιριάξετε μέσα στο ταψί.
Βουτυρώστε το κάτω μέρος και τις πλευρές του ταψιού.
Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατέψτε μαζί: τα καρύδια, τη ζάχαρη, την κανέλα, το γαρίφαλο.
Χωρίστε τα φύλλα σε 4αδες .
Τοποθετήστε τα 4 φύλλα στο ταψί ένα την φορά, βουρτσίζοντας κάθε φύλλο με βούτυρο μόλις είναι στο ταψί
πριν προσθέσετε το επόμενο.
Απλώστε περίπου το 1/3 του μείγματος των καρυδιών πάνω από το φύλλο.
Προσθέστε τα επόμενα 4 βουτυρωμένα φύλλα , και στη συνέχεια ένα άλλο 1/3 από γέμιση με καρύδια.
Τελειώστε με τα 4 τελευταία βουτυρωμένα φύλλα. Βουρτσίστε από πάνω με το βούτυρο.
Κόβουμε τη ζύμη σε κομμάτια και ψήνουμε στους 180˚C για 50-60′ ή μέχρι που από πάνω να πάρει χρώμα.
Βγάλτε το από το φούρνο και αφήστε το μπακλαβά να κρυώσει εντελώς, ακάλυπτο και σε θερμοκρασία δωματίου.
Αφήστε το να κρυώσει και κάντε το σιρόπι.
Συνδυάστε το μέλι, τη ζάχαρη, το νερό και το χυμό λεμονιού σε μια κατσαρόλα και στη συνέχεια βράστε.
Βράζετε για περίπου 10 λεπτά μέχρι να σιγοβράσει ελαφρά το σιρόπι.
Αμέσως προσθέστε το ζεστό σιρόπι ομοιόμορφα πάνω από το μπακλαβά.

Απολαύστε!! (greekscookbetter.com/)

Προηγούμενο άρθροΤηγανιτές Πιπεριές με φέτα
Επόμενο άρθροΠανεύκολα Τρουφάκια σε ροζ Ζάχαρη