Ο σπιτικός καθαρισμός του φούρνου κάνει την κουζίνα να λάμπει ξανά

Το καθάρισμα του φούρνου είναι κάτι που δεν κάνω συχνά, κάτι που δεν είναι πολύ καλό μακροπρόθεσμα.
Κάθε φορά που θέλω να το καθαρίσω μπορώ να σας εγγυηθώ ότι είναι μια επίπονη εργασία, οι λεκέδες έχουν κολλήσει πολύ και είναι πολύ δύσκολο να βγάλετε όλο το λίπος από εκεί.
Συχνά βγάζω όλα τα είδη καθαρισμού από την ντουλάπα, αλλά τις περισσότερες φορές ό,τι υπάρχει είναι άχρηστο. Έχω δοκιμάσει ποτέ να τρίψω και με μαγειρική σόδα; Μετά από μισή ώρα καθαρισμού, ο φούρνος είναι καθαρός, αλλά πρέπει να είναι τόσο δύσκολο;

Όχι, υπάρχει στην πραγματικότητα μια πολύ πιο εύκολη μέθοδος! Μπορείτε να αποκτήσετε ένα καθολικό είδος αναμειγνύοντας μόνο μερικά κοινά συστατικά.
Εδώ είναι μια «συνταγή» για όλους όσους θέλουν να καθαρίσουν το φούρνο, χωρίς να χρησιμοποιούν σκληρά χημικά και με προϊόντα εξίσου αποτελεσματικά με αυτά που αγοράζετε από το κατάστημα.

Αυτό ισχυρίζονται πολλοί αφού δοκίμασαν αυτό το σπιτικό μείγμα.
Και αντί να ξοδεύετε μια περιουσία σε ακριβά είδη, φτιάξτε τα δικά σας είδη καθαρισμού που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αργότερα στην κουζίνα.

Συστατικά

4 κουταλιές της σούπας απορρυπαντικό πιάτων
110 ml χυμός λεμονιού / εκχύλισμα λεμονιού
225 ml ξύδι
1280 ml ζεστό νερό

Πως να το κάνεις

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπουκάλι ψεκασμού και ψεκάζουμε στο φούρνο.
Αφήστε το μείγμα να καθίσει για λίγο πριν το σκουπίζουμε.

Λειτουργεί πραγματικά;
Ένας χρήστης του Facebook δημοσίευσε το τεστ και αυτο εξαπλώθηκε γρήγορα, λαμβάνοντας περισσότερες από 54.000 αντιδράσεις και 364.000 κοινοποιήσεις.
Και αυτό οδήγησε πολλούς να αφήσουν στην άκρη τα τυπικά και παραδοσιακά είδη καθαρισμού, γι αυτην την απλή και φθηνής μεθόδο καθαρισμού του φούρνου.

Δοκιμάστε το

Προηγούμενο άρθροΠουτίγκα Καρδίτσας
Επόμενο άρθροΜους σοκολάτας…σπιτική Τούρτα