Πάστα εκλέρ σοκολάτας

Συστατικά :

2 συσκευασίες άνθος αραβοσίτου Βανίλια
3½ φλιτζάνια πλήρες γάλα
340gr κρύα σαντιγί έτοιμη ή σπιτική
2 πακετάκια μπισκοτα πτι μπερ(400 gr)
– Επικάλυψη –
3 κουταλιές της σούπας. βούτυρο
3 κουταλιές της σούπας. γάλα
3 κουταλιές της σούπας. κακάο
1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη

Οδηγίες:

Χτυπήστε το γάλα και ανθος αραβοσίτου για περίπου 2 λεπτά. Ανακατέψτε την σαντιγί*.
Σε ένα ταψάκι 20 × 30 εκ, στρώστε τα πτι μπερ για να καλύψει ολόκληρο τον πυθμένα του ταψιού.
Μπορεί να χρειαστεί να κόψετε και να διαμορφώσετε τα μπισκότα ώστε να ταιριάζουν καλά.
Ρίξτε το μισό μίγμα πουτίγκας από πάνω και ισιώστε.
Βάλτε ένα άλλο στρώμα μπισκότων για να καλύψετε ολόκληρη την επιφάνεια.
Κόψτε και διαμορφώστε τα μπισκότα ανάλογα.
Βάλτε το δεύτερο μισό του μίγματος πουτίγκας απο πάνω και ισιώστε.
Βάλτε το τελικό στρώμα των μπισκότων από πάνω με την ανώμαλη πλευρά προς τα κάτω.
Αυτό θα βοηθήσει σε μιά πιο ομαλή επιφάνει, όταν απλώσετε την επικάλυψη.
Για άλλη μια φορά, κόψτε και διαμορφώστε τα μπισκότα ανάλογα για να αποφύγετε τα κενά και τις ρωγμές.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ:
Λιώστε το Βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων μαζί με το γάλα. Δεν χρειάζεται να το βράσετε.
Προσθέστε κακάο και ζάχαρη σε σκόνη και ανακατέψτε. Αυτό θα είναι ένα υγρό γλασσο.
Ρίξτε πάνω από τα μπισκότα και εξομαλύνετε ομοιόμορφα. (** Συνήθως διπλασιάζω τη συνταγή για την επικάλυψη)
Βάλτε στο ψυγείο όλη τη νύκτα και καλή απόλαυση!

*Για να φτιάξετε την σαντιγί
– 400 ml πολύ κρύας κρέμας γάλακτος (35% λίπος γάλακτος)
– 3 κουταλιές της σούπας άχνη ζάχαρης

Βάζουμε τα υλικά σε ένα μπολ και τα χτυπαμε μαζί μεχρι να γίνουν σαντιγί

Προηγούμενο άρθροΤα πιο εύκολη συνταγή για Λουκούμια…(The easiest recipe for Loukoumia)
Επόμενο άρθροΜοσχαράκι γιαχνί με κολοκυθάκια και μελιτζάνες