1. Δείτε Επίσης: Σπιτική σοκολατόπιτα με ποιότητα ζαχαροπλαστείου | Υπέροχη Σοκολατίνα Nutella

Πάστα Ταψιού σοκολάτας με κρέμα

Υλικά

Για κέικ
4 αυγά
1 ποτήρι ζάχαρη
Μισό ποτήρι γάλα
1 φλιτζάνι + 1 αλεύρι γεμάτο κουταλιά της σούπας
2,5 κουταλιές κακάου
1 πακέτο μπέικιν πάουντερ

Για την κρέμα
1 λίτρο γάλα
1,5 φλιτζάνια ζάχαρη
2 αυγα
4 κουταλιές αλεύρι
4 κουταλιές της σούπας Νισεστέ
1 πακέτο βανίλιας
80 γρ δάκρυα σοκολάτας

Για την σαντιγί
200 γρ κρέμα γάλακτος (κρύα από το ψυγείο)

Για το Γλάσσο
225 γραμμάρια καλής ποιότητας, μαύρη και γάλακτος σοκολάτα
225 ml κρέμα γάλακτος
1 κουταλιές ανάλατο βούτυρο

Εκτέλεση

Για το Κέικ
Αναμιγνύουμε τα 4 αυγά με την ζάχαρη και χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός μέχρι να ασπρίσει το μείγμα΄, Προσθέτουμε το γάλα, και κοσκινίζουμε σιγα σιγά μέσα το αλεύρι το κακάο και το μπεικιν, βανίλια και ανακατεύουμε.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα τετράγωνο τσέρκι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 12 λεπτά.

Κατά τον χρόνο αυτό χτυπάμε την κρέμα γάλακτος να αφρατέψει και να γίνει σαντιγί

Μόλις το βγάλουμε και αφού κρυώσειi το κέικ μας κάνουμε τρύπες με ένα πηρούνι και απλώνουμε με ένα κουτάλι 1,5 φλιτζάνι γάλα με 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη για να γίνει πιο υγρό

Για την κρέμα

Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, ζάχαρη, αυγά, και ανακατεύουμε και ρίχνουμε αλεύρι και νισεστέ και ανακατεύουμε.
Βάζουμε το μείγμα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια με ένα σύρμα χειρός μέχρι να πάρουμε μία πηχτή κρέμα.
Η κρέμα αφήνεται να κρυώσει, αφού κρυώσει, χτυπιέται με ένα μίξερ και προστίθεται και η σαντιγί και συνεχίζουμε και χτυπάμε 3-4 λεπτά.
Προσθέτουμε τα δάκρυα σοκολάτας ανακατεύουμε καλά και απλώνουμε το μείγμα πάνω από κεικ.

Γλάσσο σοκολάτας
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπαιν Μαρί: Βάζουμε περίπου 2 – 3 εκ. νερό σε ένα μικρό κατσαρολάκι και βάζουμε ένα μεταλλικό μπολ από πάνω.
Κόβουμε τη σοκολάτα σε μικρότερα κομμάτια ή χρησιμοποιούμε σταγόνες κουβερτούρας και με ένα κουτάλι ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε.
Βάζουμε την κρέμα γάλακτος λίγη-λίγη και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί.
Το αφήνουμε λίγο να κρυώσει, ανακατεύοντας κατά διαστήματα και το χρησιμοποιούμε πριν να πήξει.
Απλώνουμε το γλάσσο από πάνω και βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες

Σημείωση: Όταν χτυπάμε την σαντιγί η κρέμα γάλακτος το μπολ και χτυπητήρια του μιξερ καλό είναι να κρύα από το ψυγείο

Δείτε Επίσης: Σπιτική σοκολατόπιτα με ποιότητα ζαχαροπλαστείου | Υπέροχη Σοκολατίνα Nutella
Προηγούμενο άρθροΤέλειο γλυκάκι σε 5 λεπτά με 4 υλικά
Επόμενο άρθροΒερίκοκο Γλυκό του κουταλιού