Πάστα ταψιού

Υλικά & Εκτέλεση

Για το παντεσπανι:

6 αυγα,
4κουτ.σουπας κοφτες ζαχαρη,
4 κουτ.σουπας ηλιελαιο,
6 κουτ.σουπας αλευρι,
4 κουτ.σουπας κακαο,
2 κουτ.γλυκου μπεκιν,
1 βανιλλια.

Κανουμε το παντεσπανι πρωτα χτυπαμε με το μιξερ τα αυγα με την ζαχαρη καλα 3-4 λεπτα να αφρατεψουν κ να φουσκωσουν ριχνουμε κ την βανιλλια. Μετα χαμηλωνουμε το μιξερ κ ριχνουμε σιγα σιγα τα στεραια υλικα που τα εχουμε κοσκινισμενα αλευρι, κακαο, μπεκιν,κ τελος το ηλιελαιο.
Ριχνουμε το μιγμα μας σε πιρεξ βαθη βουτυρωμενο, 25 εκ.×35εκ. κ ψηνουμε σε αντιστασεις 10 με 12 λεπτα. Το βλεπουμε με οδοντογλυφιδα να βγαινει καθαρη, οσο ψηνουμε ετοιμαζουμε

Σιροπι
2 φλ.ζαχαρη η 2 & 1/2 για ποιο σιροπατο παντεσπανι,
2 φλ.νερο η 2 & 1/2 φλ.νερο,
1 βανιλλια,
1-2κουτ.σουπας κονιακ,
1 κουτ.σουπας γλυκοζη η 1 κουτ.γλυκου λεμονι.

Βαζουμε σε κατσαρολα τα υλικα του σιροπιου εκτος την βανιλλια κ το λεμονι ή γλυκοζη που τα βαζουμε στο τελος, κ βραζουμε 2 με 3 λεπτα.
Σιροπιαζουμε το γλυκο οταν το βγαλουμε απο τον φουρνο καυτο με το καυτο σιροπι και αφηνουμε να κρυωσει καλα. Κανουμε και την λευκή

Για την λευκή κρέμα
2 κονσέρβες μόρφατ φυτική σαντιγί(κρύες από το ψυγείο)
1 κουτάκι ζαχαρούχο(397-400 γρ.)
1 βανίλια

Χτυπάω τα μορφατ να γίνουν σαντιγι, προσθέτω το ζαχαρούχο και τη βανίλια και απλώνω την κρέμα στο κρύο παντεσπάνι και βάζω ψυγείο να παγώσει 1 ώρα.

Για την γκαναζ σοκολάτας
200 γρ. κουβερτούρα (ψιλοκομμένη)
150γρ.γάλα εβαπορέ(αδιάλυτο)πλήρες
1 κ.σ μέλι ή γλυκόζη

Βράζω το γάλα, το ρίχνω πάνω στην ψιλοκομμένη σοκολάτα προθέτω και το μέλι, ανακατεύω και αφήνω να γίνει χλιαρή.
Περιχύνω και απλώνω με σπάτουλα τη γκανάζ πάνω από την παγωμένη κρέμα. Στην συνέχεια τοποθετώ ξανά ψυγείο 1-2 ωρίτσες και έτοιμη η πάστα ταψιού!

Διακοσμήστε απο πάνω όπως σας αρέσει

Προτιμήστε αφού παγώσει η πάστα ταψιού, πρώτα να το κόψετε σε κομμάτια σκουπίζοντας το μαχαίρι με χαρτί κουζίνας στην κάθε κοψιά και έπειτα να το πασπαλίσετε με ότι θέλετε. Έτσι θα κοπούν τα κομμάτια ομοιόμορφα.

Καλή επιτυχία!!!

Προηγούμενο άρθροΑπίστευτα νόστιμο, τρυφερό κέικ που απλά λιώνει στο στόμα…Νηστίσιμο
Επόμενο άρθροΣπιτική πουτίγκα σοκολάτας