Πένες ογκρατέν

  • Γεύση: Η κρεμώδης μπεσαμέλ, τυλιγμένη γύρω από τις πένες, δημιουργεί μια ακαταμάχητη γευστική εμπειρία. Η προσθήκη τυριών, όπως γκούντα και παρμεζάνα, ενισχύει την πλούσια γεύση.
  • Ποικιλία: Μπορείτε να προσθέσετε διάφορα υλικά για να εμπλουτίσετε το πιάτο, όπως μανιτάρια, μπρόκολο, ζαμπόν ή γαλοπούλα.
  • Εύκολη προετοιμασία: Η συνταγή είναι απλή και δεν απαιτεί ιδιαίτερες μαγειρικές δεξιότητες.
  • Ιδανικό για οικογενειακά γεύματα: Το ογκρατέν αποτελεί ένα χορταστικό και θρεπτικό πιάτο που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους.
  • Εμφάνιση: Το χρυσαφένιο χρώμα και η τραγανή κρούστα του ογκρατέν το καθιστούν ένα εντυπωσιακό πιάτο που κοσμεί κάθε τραπέζι.

Συμβουλές:

  • Για πιο υγιεινή εκδοχή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γάλα χαμηλών λιπαρών ή εναλλακτικά γάλα αμυγδάλου ή καρύδας.
  • Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα τυριά με τυρί χαμηλών λιπαρών ή μείγμα τυριών light.
  • Προσθέστε φρέσκα μυρωδικά, όπως βασιλικό ή ρίγανη, για extra γεύση και άρωμα.
  • Φροντίστε να ψήσετε το ογκρατέν σε μέτρια φωτιά για να αποφύγετε το καψάλισμα.

Συνοψίζοντας:

Πένες ογκρατέν:

  • Γεύση: 5/5
  • Ευκολία: 4/5
  • Υγεία: 3/5
  • Εμφάνιση: 5/5

Συνολική βαθμολογία: 4/5

Η Συνταγή είναι του Chef Alexios Nikoloutsopoulos

Υλικά (Ingredients):

Πένες σε Συσκευασία 500 gr
Μοτσαρελα Ιταλίας τριμμένο τυρί 200gr
Γραβιέρα ήπειρος τριμμένη 200gr
Μπέικον τριμμένο 300 gr
Για την κρέμα
1.500 γραμ. γάλα
6 γεμάτες κ.σ. κορν φλάουρ (90 γραμ.)
60 gr 4 κ.σ. βούτυρο
2 αυγά χτυπημένα (προαιρετικά)

Aλάτι
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
120 gr 1/2 φλ. Κεφαλοτύρι

Εκτέλεση συνταγής:

Βράζουμε τα ζυμαρικά, σε αλατισμένο νερό 2- 3 λεπτά λιγότερο από όσο αναγράφεται στην συσκευασία.
Τα στραγγίζουμε και προσθέτουμε στο ταψί τα μισα μαζί με τα τυριά και το μπέικον.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα ζυμαρικά και αμέσως γαρνίρουμε με την μπεσαμελ να σκεπάζει τα ζυμαρικά
Πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια με τις 3 κουταλιές κεφαλοτύρι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180-200 ºC για 60 λεπτά, στη μεσαία σχάρα μέχρι να κάνει ελαφριά κρούστα η επιφάνεια.
Δεν κόβεται σε κομμάτια όσο είναι ζεστό. Σερβίρουμε αφού κρυώσει λίγο στα πιάτα μας.

Για την κρέμα μπεσαμέλ
Βάζουμε όλα τα υλικά κρύα στην κατσαρόλα (εκτός από τα αυγά) και ανακατεύοντας τακτικά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά αφήνουμε να βράσει και να πήξει για λίγα λεπτά.
Μόλις βράσει η εύκολη κρέμα μπεσαμέλ, αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε να κρυώσει για 5-6΄ και προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά και το κεφαλοτύρι. Ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις με το σύρμα, ώστε γρήγορα τα αυγά να ομογενοποιηθούν στην κρέμα.

Καλή επιτυχία
Συνταγή δημοσιευμένη από Chef Alexios Nikoloutsopoulos.

Προηγούμενο άρθροΤο υπέροχο cheesecake Σοπαπίγια
Επόμενο άρθροΓρήγορο Μπισκοτογλυκό Βανίλιας Σοκολάτας