Πέρκα με λαχανικά στο φούρνο

Η πέρκα με λαχανικά στο φούρνο είναι ένα νόστιμο και υγιεινό πιάτο που μπορεί να ετοιμαστεί εύκολα και γρήγορα. Ακολουθήστε την παρακάτω συνταγή για να φτιάξετε μια νόστιμη πέρκα με λαχανικά στο φούρνο:

Υλικά

1 φιλέτο πέρκας κατεψυγμένο
3 πατάτες
2 κολοκυθάκια
1 πράσινη πιπεριά
1 κόκκινη πιπεριά
1 καρότο
2 ντομάτες φρέσκιες ώριμες ή κονκασέ
1 κ.γ. ντοματοπελτές διαλυμένος σε ένα μικρό ποτηράκι
νερό
1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε φέτες
1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
ρίγανη
αλάτι και πιπέρι
πάπρικα
ελαιόλαδο
μαϊντανός ψιλοκομμένος

Εκτέλεση

Αρχικά σε ένα μεγάλο μπολ καθαρίζουμε και πλένουμε όλα τα λαχανικά και τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.
Κρατάμε τη μισή ποσότητα από την ντομάτα σε ένα μπολάκι χωριστά.
Ρίχνομε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, πάπρικα και ανακατεύουμε τα λαχανικά πολύ καλά.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις.
Σε ένα πυρίμαχο σκεύος ρίχνουμε ελαιόλαδο και τοποθετούμε όμορφα όλα τα λαχανικά μας. Προσθέτουμε το ντοματοπελτέ, λίγο ακόμα ελαιόλαδο και 100 ml νερό.

Ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά.
Στη συνέχεια, βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο, ανακατεύουμε με προσοχή τα λαχανικά και τοποθετούμε την πέρκα στο ταψί, αφού έχουμε πλύνει και στεγνώσει πολύ καλά με χαρτί κουζίνας, ώστε να μην έχει καθόλου υγρασία, ρίχνουμε τον μαϊντανό και στρώνουμε την υπόλοιπη ντομάτα που έχουμε κρατήσει.
Με ένα κουτάλι ρίχνουμε από πάνω ζωμό από τα λαχανικά.
Ανεβάζουμε την θερμοκρασία του φούρνου στους 210 βαθμούς και ψήνουμε για ακόμα 35 λεπτά.

Για να μην στεγνώσει η πέρκα στα 15 λεπτά βρέχουμε με το ζουμάκι από τα λαχανικά.
Το φαγητό είναι έτοιμο όταν έχει μείνει με το λάδι και χωρίς ζουμιά. Το αφήνουμε στον πάγκο να ξεκουραστεί και να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Σερβίρουμε το φαγητό με λευκό ξηρό κρασί.

H Συνταγή είναι της Γιώτας Αναστασοπούλου

Προηγούμενο άρθροΕύκολο κέικ με 3 υλικά
Επόμενο άρθροΜοσχαρίσια μπριζόλα σταβλίσια μαριναρισμένη