• 1 ματσάκι σπανάκι, καθαρισμένο, πλυμένο
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1/2 κ. γλυκού πάπρικα
  • 1 κ. γλυκού κύμινο
  • 1 κ. γλυκού κόλιανδρο έδαφος
  • αρνί κομμένο σε μπουκιές (ότι μας έχει απομείνει από το Πάσχα)
  • 2 ντομάτες, ξεφλουδισμένες, ξεσποριασμένες, κομμένες
  • 1/3 φλ. ψιλοκομμένο κόλιανδρο
  • 10-12 φύλλα κρούστας
  • 2 κ. σούπας σουσάμι

Υλικά για το ντιπ:

  • 1 φλ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κ. σούπας λεμόνι
  • 1⁄4 φλ. καρύδια ψιλοκομμένα
  • 2 κ. σούπας ψιλοκομμένο δυόσμο

Εκτέλεση:

  1. Προθερμένουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  2. Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά για το ντιπ μας μαζί προσθέτοντας αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου.
  3. Τοποθετούμε το πλυμένο σπανάκι σε ένα μεγάλο τηγάνι και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαραθεί. Ξεπλένουμε με κρύο νερό, το στραγγίζουμε καλά και το ψιλοκόβουμε.
  4. Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές από το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε χαμηλή φωτιά. Σοτάρουμε το κρεμμύδι για 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει, στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο, την πάπρικα, το κύμινο και το κόλιανδρο. Μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας για 1 λεπτό. Αυξάνουμε τη φωτιά σε μέτρια και προσθέτουμε το αρνί. Μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας, μέχρι να ροδίσει, στη συνέχεια, ρίχνουμε τις ντομάτες, το φρέσκο κόλιανδρο και το σπανάκι.

 

  1. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι. Αφήνουμε να κρυώσει.
  2. Σε ένα πυρέξ τοποθετούμε 2 φύλλα κρούστας και αλείφουμε με ελαιόλαδο. Ρίχνουμε κουταλιές από το μείγμα μας κατά μήκος της μεγάλης πλευράς της ζύμης και στη συνέχεια το τυλίγουμε σε σχήμα λουκάνικου. Αλείφουμε την κορυφή της ζύμης με λάδι και επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας, σχηματίζοντας σταδιακά ένα σχήμα σπιράλ, ξεκινώντας από το κέντρο για να σχηματίσουμε ένα σαλιγκάρι.  Αλείφουμε με λίγο ακόμα ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε για 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανή.
  3. Σερβίρουμε με την ντιπ δυόσμου περιχύνοντας της από πάνω από την πίτα μας

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΜπουγάτσα με Τυρί Φέτα…
Επόμενο άρθροΑυγολέμονο