Πίτσα με βάση πατάτας

Ποιος δεν λατρεύει την πίτσα και τις πατάτες! Και γιατί να μην είναι μια πίτσα φτιαγμένη με ψωμί πατάτας, χωρίς αλεύρι και χωρίς γλουτένη, παρασκευασμένη με εύκολο τρόπο.

Η πίτσα με βάση πατάτας αποτελεί μια λαχταριστή και πρωτότυπη εναλλακτική στην κλασική πίτσα. Η ζύμη της φτιάχνεται από πουρέ πατάτας, προσφέροντας μια πιο υγιεινή και χορταστική επιλογή.

Χαρακτηριστικά:

  • Τραγανή υφή: Η βάση από πατάτα ψήνεται μέχρι να γίνει τραγανή, προσφέροντας μια απολαυστική αντίθεση με τα μαλακά υλικά της πίτσας.
  • Πλούσια γεύση: Η γεύση της πατάτας συνδυάζεται αρμονικά με τα υπόλοιπα υλικά, δημιουργώντας ένα γευστικό σύνολο.
  • Εύκολη προετοιμασία: Η ζύμη της πίτσας από πατάτα είναι εύκολη στην παρασκευή και δεν απαιτεί ιδιαίτερες δεξιότητες.
  • Ποικιλία επιλογών: Μπορείτε να προσθέσετε τα υλικά που σας αρέσουν και να δημιουργήσετε την πίτσα που ταιριάζει στις γευστικές σας προτιμήσεις.

Υλικά:

2 κιλά πατάτες
1 αυγό,
αλάτι
πιπέρι
λαδι
300 γρ τυρί τριμμένο τσενταρ

Υλικά επικάλειψης της επιλογή σας

Εκτέλεση

Ξεφλουδίστε και τρίψτε τις πατάτες. Χρησιμοποιώντας τσαντιλα τυριού ή σουρωτήρι, απομακρύνετε καλά την περίσσεια υγρού. Τρίψτε το τσένταρ.

Σε ένα μεγάλο μπολ, τοποθετήστε τις στραγγισμένες πατάτες, 100 γρ τριμμένο τσένταρ, τα αυγά, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατέψτε καλά.

Στρώστε ένα ταψί με χαρτί διαστάσεων 37×44 εκ. Ρίξτε το μείγμα σε αυτό και απλώστε το με τα χέρια σας ή με μια σπάτουλα έτσι ώστε να αποκτήσετε ένα λεπτό φύλλο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 220 βαθμών για 30 λεπτά.
Εν τω μεταξύ, ετοιμάστε το κάλυμμα της πίτσας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε προϊόντα σύμφωνα με τις προτιμήσεις και τις επιλογές σας (π.χ Ζαμπόν,Μπέικον, Φρέσκα μανιτάρια, Πιπεριά πράσινη, κομμένη σε λωρίδες, Νοτμάτα, Κρεμμύδι, κομμένο σε λωρίδες, Ελιές, ροδέλες, Φέτα, τριμμένη).
Για την πίτσα μου, έβαλα τριμμένο τυρί cheddar και ζαμπον μπεικον στην ήδη ψημένη βάση, έβαλα φέτες ντομάτας, πασπαλισμένες με παρμεζάνα και βασιλικό και μπολικο τυρί από πάνω. Ψήνουμε για άλλα 15-20 λεπτά σε φούρνο προθερμασμένο στους 220 βαθμούς.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΤυρόψωμο σαν τυρόπιτα – Μαλακό και νόστιμο !
Επόμενο άρθροΑλευρόπιτα με Φέτα