Παξιμαδάκια νηστίσιμα

Αυτά τα νηστίσιμα παξιμαδάκια με σουσάμι και μυρωδικά είναι μια εύκολη και νόστιμη συνταγή που μπορείτε να φτιάξετε σε χρόνο μηδέν.

Τι μου άρεσε:

  • Η τραγανή υφή: Το σουσάμι προσθέτει μια υπέροχη τραγανότητα στα παξιμαδάκια, ενώ η ρίγανη και το γλυκάνισο δίνουν μια ωραία γεύση.
  • Η ευκολία: Η συνταγή είναι πολύ απλή και δεν χρειάζεται μίξερ.
  • Η ευελιξία: Μπορείτε να προσθέσετε τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά που σας αρέσουν.
  • Η θρεπτική αξία: Τα παξιμαδάκια είναι μια καλή πηγή φυτικών ινών και πρωτεΐνης.

Προτάσεις:

  • Σερβίρετε τα παξιμαδάκια με ντομάτα, αγγούρι και ελιές για ένα υγιεινό και χορταστικό σνακ.
  • Μπορείτε επίσης να τα βουτήξετε σε χυμό πορτοκαλιού ή κρασί για ένα πιο γλυκό και γευστικό αποτέλεσμα.
  • Φτιάξτε τα παξιμαδάκια σας με διαφορετικά είδη σουσαμιού, όπως μαύρο ή καραμελωμένο.
  • Πειραματιστείτε με διάφορα μυρωδικά και μπαχαρικά, όπως μαϊντανό, θυμάρι, πάπρικα ή τσίλι.

Συνολικά:

Αυτά τα νηστίσιμα παξιμαδάκια με σουσάμι και μυρωδικά είναι μια υγιεινή και νόστιμη επιλογή για σνακ ή για πρωινό. Είναι εύκολα στη συνταγή και μπορούν να προσαρμοστούν στις δικές σας γευστικές προτιμήσεις.

Σας τα συνιστώ ανεπιφύλακτα!

Υλικά

1 ποτήρι του νερού καλαμποκέλαιο
1 ποτήρι του νερού χυμό πορτοκάλι
1 ποτήρι του νερού όχι καλά γεμάτο ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
μισό κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο τριμμένο
1 φακελάκι μπέικιν
ξύσμα από ένα πορτοκάλι 1 βανίλια
1 φαρινάπ και αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει

Εκτέλεση

Σ ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τον χυμό πορτοκαλιού μέσα στον οποίο έχουμε διαλύσει τη σόδα.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να λιώσει.
Ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.Τέλος ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο σιγά σιγά. Ζυμώνουμε μέχρι ναχουμε μια μαλακή ζύμη η οποία δεν κολλάει στα χέρια μας.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 μέρη.Πλάθουμε μπαστούνια και κόβουμε τα παξιμαδάκια λοξά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 20 λεπτά στις αντιστάσεις.

Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο ξεχωρίζουμε ένα-ένα τα παξιμαδάκια τα βάζουμε απλωτά και τα ψήνουμε για ακόμη 10 λεπτά στον αέρα.
Μυρωδάτα, πολύ νόστιμα, τραγανά και τέλειο συνοδευτικό για τον καφέ η το τσάι σας!!!!!
Δοκιμάστε τα!!!

Καλη Επιτυχία

Η Δημιουργία είναι της κας Ραλλούς Ψαραδέλλη

Προηγούμενο άρθροΘεσσαλικη μπατζινάρα!!
Επόμενο άρθροΝόστιμα και εύκολα με αυγά και τυρί! Σνακ ζυμαρικών