Παραδοσιακή Γαλατόπιτα Θεσσαλίας

Ζουμερο αφράτο γλυκό με βάση το γάλα και το ανθός αραβόσιτου, στην ουσία μια γλυκιά ψητή κρέμα. Σερβίρεται σκέτη ή με ζάχαρη άχνη και κανέλα.Θα τη φτιάξουμε τόσο απλά χωρίς φύλλο

Υλικά

2 λίτρα πρόβειο γάλα
 160 γρ άνθος αραβόσιτου
 300 γρ ζάχαρη
 250 γρ αλεύρι
 5 αυγά
 3 βανίλιες
 200 γρ βούτυρο

 Εκτέλεση

 Μπορείτε εκτός από πρόβειο γάλα να βάλετε αγελαδινό φυσικά.  

Σε βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα και όπως είναι κρύο ακόμα ρίχνουμε το ανθός αραβόσιτου και το αλεύρι να διαλυθεί χωρίς να πιάσει γρομπαλακια. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα μας ενώ ανακατεύουμε συνεχώς. 

Όταν πήξει η κρέμα την κατεβάζουμε απ τη φωτιά και προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα να ενσωματωθούν. 

Τέλος ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε την κρέμα να μισοκρυωσει.  

Σε μέτριο ταψί βουτυρωμένο ρίχνουμε την κρέμα και την ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου ανάλογα το φούρνο ή μέχρι να πάρει χρώμα. 

Αφήνουμε λίγη ώρα να κρυώσει για να μπορούμε να την κόψουμε χωρίς να χαλάσει το κομμάτι. 

Αν θέλουμε προσθέτουμε στον πάτο του ταψιού μαζί με το βούτυρο λίγη ζάχαρη και κανέλα.

 Καλή επιτυχία!!!!!!!  

Προηγούμενο άρθροΤο φοβερό κέικ Nutella με 3 υλικά
Επόμενο άρθροΡεβανί της Ανατολή με Καρύδα και Φυστίκι Αιγίνης