Ηπειρώτικη Μαγειρίτσα

Για να φτιάξουμε μία κλασική ηπειρώτικη μαγειρίτσα θα χρειαστούμε:

– 1 συκωταριά αρνίσια μεγάλη.
– 1 φλυτζάνι ρύζι γλασέ.3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο.
– 1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα χοντροκομμένα.
– 2 ή 3 μαρούλια μεγάλα χοντροκομμένα.
– ½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο.
– Αλάτι, πιπέρι

Για το αβγολέμονο:
– 2 αβγά χωριάτικα.
– Χυμό από δύο λεμόνια.

Εκτέλεση

Πλένουμε τη συκωταριά και τη βάζουμε σε κατσαρόλα να αχνιστεί σε μέτρια φωτιά.
Την αποσύρουμε από τη φωτιά και την κόβουμε σε μέτρια κυβάκια με μαχαίρι ή ψαλίδι κουζίνας.
Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια σε κατσαρόλα ελαιόλαδο μέχρι να γυαλίσουν, στη συνέχεια ρίχνουμε τη συκωταριά και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τα μαρούλια και μόλις μαραθοπύν, ρίχνουμε λίγο νερό και στη συνέχεια το ρύζι για να βράσει.
Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί για μισή ώρα.
Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και τον άνηθο.
Αφήνουμε να πάρει μία βράση και κλείνουμε τη φωτιά.
Χτυπάμε τα ασπράδια των αβγών σε μπολ μέχρι να γίνουν μαρέγκα. Προσθέτουμε τους κρόκους και λίγο –λίγο το λεμόνι με ζωμό από τη μαγειρίτσα με κουτάλα.
Περιχύνουμε το φαγητό με το αβγολέμονο και ανακινούμε την κατσαρόλα να πάει παντού δίχως να ανακατέψουμε.
Καλή σας όρεξη και καλό Πάσχα

ΠΗΓΗ: ipiros.gr

 

Προηγούμενο άρθροΛαμπερά Πασχαλινά αυγά
Επόμενο άρθροΠοντιακοί Λουκουμάδες (τσιριχτά)