Παραδοσιακό Γιαννιώτικο Κανταίφι

Υλικά:

1 πακέτο φύλλο κρούστας
1 πακέτο κανταΐφι
100 γρ. αμύγδαλα
100 γρ. καρυδιά
100 γρ. ινδοκαρυδο
50 γρ. μπισκότα σκόνη
2 κουτ. γλυκού κανέλα
1/2 κουτ. γλυκού γαρύφαλλο
4 κουτ. σούπας ζάχαρη
150 γρ. βούτυρο γάλακτος
Υλικά για το σιρόπι
600 γρ. νερό
600 γρ. ζάχαρη
λίγες σταγόνες λεμονί
1 βανίλια

Εκτέλεση

για το σιρόπι :
Βάζουμε όλα τα υλικά να βράσουν για 3 λεπτά.

Απλώνουμε ένα φύλλο στον πάγκο, το βουτυρώνουμε και βάζουμε μία λωρίδα 10 εκατοστά φάρδος σε όλο το μήκος του φύλλου από το κανταΐφι που έχουμε ξάνει πρώτα, στο κέντρο των 10 εκατοστών κανταϊφιού βάζουμε την γέμιση και τυλίγουμε σε ρολό. Το βάζουμε στο βουτυρωμένο ταψί μας. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία μέχρι να τελειώσει το φύλλο μας.

Βουτυρώνουμε εξωτερικά το γλυκό μας και το βάζουμε στην κατάψυξη για 1 ώρα. Κόβουμε στο μέγεθος που θέλουμε και ψήνουμε για 50-60 λεπτά στους 160 βαθμούς. Βουτυρώνουμε ελαφρά το φύλλο αφού ξεφουρνίσουμε και σιροπιάζουμε με το χλιαρό προς ζεστό σιρόπι. Αφήνουμε 3-4 ώρες να τραβήξει σιρόπι μέσα, στολίζουμε με αμύγδαλο, καρύδι αιγινης , σοκολάτα σε γραμμές (να κρυώσει όμως).

Καλή επιτυχία.

Προηγούμενο άρθροΠρασόπιτα με κρεμμύδια και τυρί.
Επόμενο άρθροΠαναρισμένες Μελιτζάνες με καπνιστό μετσοβόνε