Πιταρέλι με Σκόρδο και τυρι

Συνοπτικά:

  • Γεύση: Πλούσια και γευστική, με έντονο άρωμα σκόρδου και λιωμένο τυρί.
  • Υφή: Κρεμώδης και μαλακή, με τέλεια ισορροπία μεταξύ ζυμαρικών και σάλτσας.
  • Ευκολία: Εύκολη και γρήγορη συνταγή, ιδανική για ένα γρήγορο γεύμα.
  • Προσαρμογή: Μπορείτε να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε υλικά, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

Πλεονεκτήματα:

  • Γρήγορη και εύκολη συνταγή, ιδανική για πολυάσχολες καθημερινές.
  • Χρησιμοποιεί απλά υλικά που είναι εύκολα διαθέσιμα.
  • Εξαιρετικά νόστιμη και χορταστική.
  • Μπορεί να προσαρμοστεί εύκολα σε διάφορες γεύσεις.

Μειονεκτήματα:

  • Η έντονη γεύση του σκόρδου μπορεί να μην αρέσει σε όλους.

Συμβουλές:

  • Χρησιμοποιήστε φρέσκο σκόρδο για καλύτερη γεύση.
  • Μπορείτε να προσθέσετε λίγο ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου στη σάλτσα για να την κάνετε πιο λεπτή.
  • Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε και άλλα υλικά στη σάλτσα, όπως μανιτάρια, μπρόκολο ή λουκάνικα.
  • Σερβίρετε το πιταρέλι με τριμμένο τυρί και ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Συνοψίζοντας:

Το πιταρέλι με σκόρδο και τυρί είναι μια εύκολη, γρήγορη και νόστιμη συνταγή που είναι ιδανική για ένα γρήγορο γεύμα. Μπορείτε να την προσαρμόσετε εύκολα στις δικές σας γεύσεις και προτιμήσεις.

Απαραίτητα προϊόντα:

Για τη ζύμη:
Λάδι – 6 κουταλιές της σούπας.
Ξηρή μαγιά – 1 τεμ.
Αλάτι – 1 κουταλιά της σούπας.
Ζάχαρη – 2 κουταλιές της σούπας.
Αλεύρι – 500 γρ.
Νερό – 250 ml. (χλιαρός)

Για λάδι σκόρδου:
Βούτυρο αγελάδας – 50 g.
Σκόρδο – 1 σκελίδα (λιωμένο)

Για απο πάνω:
Τυρί φέτα- 80 g.
Κίτρινο τυρί – 50 γρ.

Μέθοδος Παρασκευής

Σε ένα βαθύ μπολ κοσκινίστε το αλεύρι και προσθέστε αλάτι, μαγιά, ζάχαρη και ανακατέψτε
καλά. Στη μέση σχηματίζουμε μια τρυπα στο οποίο ρίχνουμε το λάδι και το νερό και αρχίζουμε να ζυμώνουμε τη ζύμη. Αφήστε το να φουσκώσει σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 2 ώρες.
Μόλις η ζύμη είναι έτοιμη, σχηματίστε μια μπάλα περίπου 170 γραμμάρια. Ανοίξτε βάλτε την σε ένα ταψάκι και κάντε μερικές τρυπίτσες με ενα μαχαίρι

και πασπαλίστε με τυρί και κίτρινο τυρί.

Ψήνουμε στους 200-220 βαθμούς μέχρι να είναι έτοιμο.

Οσο είναι στο φούρνο αναμείξτε το λιωμένο σκόρδο με το βούτυρο

Αφού το αφαιρέσετε από το φούρνο, απλώστε το με το προαναμεμιγμένο βούτυρο και το σκόρδο.

 

Καλή όρεξη!

Προηγούμενο άρθροΚέικ με φυστικοβούτυρο…δε θα το ξεχάσουν ποτέ
Επόμενο άρθροΚοτόπουλο κοκκινιστό με χειροποίητη μανέστρα Λέσβου