Παστάκια Μπισκότου

Τα Παστάκια Μπισκότου αποτελούν ένα γλυκό με πλούσια ιστορία και διαχρονική γεύση. Η βασική συνταγή τους είναι απλή, βασισμένη σε τριμμένα μπισκότα, βούτυρο, ζάχαρη και κακάο, ενώ η επικάλυψή τους ποικίλλει, προσφέροντας ποικιλία γεύσεων και χρωμάτων.

Η υφή τους είναι μαλακή και βελούδινη, ενώ η γεύση τους σοκολατένια και πλούσια. Η επικάλυψη σοκολάτας ή γλάσου προσθέτει μια γλυκιά πινελιά, ενώ η προσθήκη ξηρών καρπών ή φρούτων μπορεί να δώσει μια πιο τραγανή υφή και μια πιο ενδιαφέρουσα γεύση.

Τα Παστάκια Μπισκότου είναι ιδανικά για κάθε περίσταση, από ένα απλό καφέ μέχρι ένα επίσημο τραπέζι. Σερβίρονται δροσερά και μπορούν να συνοδεύσουν ένα φλιτζάνι καφέ ή τσάι.

Τα υλικά:

300gr μπισκότα τριμμένα επιλογής σας πτιμπέρ digestive)
300 ml γάλα φρέσκο
100 gr ζάχαρη άχνη
3 κουταλάκια του γλυκού κακάο
50gr βούτυρο λιωμένο
Για την επικάλυψη:
Θα χρειαστούμε 125 γραμμάρια κουβερτούρα γάλακτος

Εκτέλεση

Τα αναμιγνύουμε όλα μαζί να γίνουν ένα ομοιόμορφο μαλακό μίγμα …πλάθουμε σε ένα μακρύ μπαστούνι το τυλίγουμε σε διάφανη μεμβράνη και το βάζουμε στην κατάψυξη για δύο με τρεις ώρες”!
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και βουτάμε τα παστάκια μας μόνο από την πάνω μεριά αμέσως μόλις τα βγάλουμε αττό την κατάψυξη!!
Όσον αφορά το στολισμό είναι ανάλογα με το τι σας αρέσει……εδώ έχω βάλει φιλέ αμύγδαλο μπορούμε και γλυκό κουταλιού βύσσινο χειροποίητο
Εύκολα γρήγορα και πολύ πολύ νόστιμα
Καλή σας επιτυχία!

ΠΗΓΗ:  Ραλλού Ψαραδέλη

Προηγούμενο άρθροΓιαπράκια Αυγολέμονο της Μυτιληνιάς
Επόμενο άρθροΟι τέλειες μελιτζάνες Ογκρατέν