Γιορτινή Σαλάτα Κοτόπουλο 

Υλικα

1 κουταλιά αλάτι
3 κουταλιές της σούπας λάδι
1 κουτί μακαρόνια Barilla φιόγκοι
300-400 γρ κοτοπουλο στηθος
1/2 κγ κουρκουμά
1/2 κγ παπρικα
1 κγ μειγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
2-3 κουταλιές της σούπας λάδι
1-2 κουταλιές της σούπας λάδι
1 κόκκινη πιπεριά σε κυβάκια
7-8 ελιές σε φέτες
150 με 200 γραμμάρια καλαμπόκι
αλάτι
πιπέρι

Για τη σως γιαουρτιού
1/2 φλ. γιαούρτι στραγγιστό με χαμηλά λιπαρά
1/4 φλ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. μουστάρδα Dijon
1 κ.σ. μέλι
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
1 κ.σ. ξύδι (από κρασί)
1/2 σκελ. μικρή σκόρδο πολτοποιημένη
Λίγο αλάτι
Λίγο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα που γεμίζουμε μέχρι τη μέση με νερό ρίχνουμε το αλάτι, 3 κουταλιές της σούπας λάδι και αφήνουμε να βράσει
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.
Το κοτόπουλο το κόβουμε σε μικρά κυβάκια το ρίχνουμε σε ένα μπολ, αλατίζουμε με ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι, πιπέρι, κουρκούμα, παρπικα,
μειγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο και ανακατεύουμε πολύ καλά να αρωματιστεί πλήρως.
Στη συνέχεια προσθέτουμε δύο με τρεις κουταλιές της σούπας λάδι ανακατευουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Παίρνουμε το τηγάνι μας το βάζουμε στη φωτιά με μια-δυο κουταλιές της σούπας λάδι να ζεσταθεί και στη συνέχεια προσθέτουμε το
κοτόπουλο τηγανίζουμε έως ότου ψηθεί καλά. Κόβουμε την κόκκινη πιπεριά σε κυβάκια, τις ελιές, κόβουμε σε φέτες και περίπου
150 με 200 γραμμάρια καλαμπόκι βρασμένο έτοιμο και τα αφήνουμε στην άκρη.

Σως Γιαουρτιού
Χρειαζόμαστε ακριβώς 2 λεπτά για να την ετοιμάσουμε.
Σαν εξοπλισμό θα χρειαστούμε ένα μπολ και έναν αυγογδάρτη.
Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, το λεμόνι, το ξύδι, το μέλι, το αλάτι, το πιπέρι κ το σκόρδο.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά με το σύρμα να ομογενοποιηθούν.
Ελέγχουμε το αλάτι και το πιπέρι κι αν χρειάζεται προσθέτουμε επιπλέον.
Διορθώνουμε τις σάλτσες στην οξύτητα λεμόνι, ξύδι και στο αλατοπίπερο πάντα αφού αναμείξουμε όλα τα υλικά μαζί.

Τέλος σε ένα μπολ ριχνουμε το κοτόπουλο και τα λαχανικά ανακατευουμε και προσθετουμε την σως και ανακατευουμε πάλι.

Σερβιρουμε διακοσμόντας το πιατο για το πασχαλινό τραπέζι

Προηγούμενο άρθροΚοτοκεφτέδες πάνω από κουσκουσάκι με μυρωδικά και φέτα!
Επόμενο άρθροΑπλό αλλά πεντανόστιμο ρύζι με μανιτάρια και σπανάκι!