Πατάτες Γιαχνί με άνηθο και θυμάρι

Αυτές οι πατάτες γιαχνί είναι ό,τι πρέπει για μέρες νηστειας: ζεστές, αχνιστές, με πλούσια σάλτσα και αρώματα που ξυπνούν τις αισθήσεις. Ο άνηθος και ο θυμάρι προσθέτουν μια φρέσκια και δροσερή νότα, ενώ η σάλτσα ντομάτας αγκαλιάζει τις πατάτες με πλούσια γεύση.

Τι μου άρεσε:

  • Η τέλεια υφή: Οι πατάτες ήταν μαλακές, χωρίς να λιώσουν, και η σάλτσα είχε την τέλεια πυκνότητα.
  • Η ισορροπία γεύσεων: Η γλυκιά γεύση της ντομάτας δένει αρμονικά με τα μυρωδικά, δημιουργώντας ένα γευστικότατο αποτέλεσμα.
  • Η ευκολία: Το φαγητό είναι εύκολο στην παρασκευή του και δεν χρειάζεται ιδιαίτερες μαγειρικές ικανότητες.

Προτάσεις:

  • Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα λαχανικά στο γιαχνί, όπως καρότα, κρεμμύδια ή πιπεριές.
  • Αν θέλετε μια πιο πικάντικη γεύση, μπορείτε να προσθέσετε λίγο καυτερό πιπέρι.
  • Το γιαχνί ταιριάζει πολύ με ψωμί, ρύζι ή ζυμαρικά.

Συνολικά, οι πατάτες γιαχνί με άνηθο και θυμάρι είναι ένα νόστιμο, υγιεινό και οικονομικό φαγητό που θα αρέσει σε όλους. Σας το συνιστώ ανεπιφύλακτα!

Συμβουλή: Για ακόμα πιο πλούσια γεύση, μπορείτε να σοτάρετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο σε λίγο ελαιόλαδο πριν προσθέσετε τις πατάτες και τη ντομάτα.

Υλικά

5 μεσαίου μεγέθους πατάτες
1 κρεμμύδι
1 πιπεριά (εγώ δεν ειχα διαθέσιμη αυτή την φορά)
1 καρότο
2 κουταλιές της σούπας πελτέ ή χυμό ντομάτας
2-3 κουταλιές της σούπας λάδι
άλατι
πιπέρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
φρέσκος άνηθος

Εκτέλεση

Πλένουμε και ξεφλουδίζουμε όλα τα λαχανικά και μετά ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά και το καρότο.
Κόβουμε τις πατάτες σε κύβους περίπου ίσου μεγέθους για να βράσουν ταυτόχρονα.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα καρότα μαζί με τις πιπεριές και τα αφήνουμε για άλλα 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Όταν τα λαχανικά έχουν μαλακωσει λίγο, προσθέτουμε ένα φλιτζάνι νερό και τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου 10 λεπτά.

Αφού μισοβράσουν τα λαχανικά, προσθέτουμε τις πατάτες κομμένες σε κύβους.
Το νερό πρέπει να σκεπάζει πολύ λίγο τις πατάτες, για να μην γίνει σούπα το φαγητό.
Βράζουμε μέχρι να ψηθούν σχεδόν οι πατάτες, προσθέτουμε το ζωμό, το θυμάρι και το αλάτι.
Αφού σταματήσουμε τη φωτιά, προσθέτουμε φρεσκοκομμένο άνηθο. Θα του δώσει μια ιδιαίτερη γεύση και ένα ελκυστικό άρωμα.
Σερβίρετε το πιάτο με πατάτες με τυρι φέτα ή ελιες. Επίσης και μια φέτα φρέσκο ​​ψωμί είναι τέλεια!

Καλή όρεξη!

Προηγούμενο άρθροΠατατόσουπα αυγοκομένη με αυγό και γιαούρτι
Επόμενο άρθροΚουλουράκια με φυλέ αμυγδάλου