Πατάτες στον ατμό με λεμόνι και μυρωδικά

Αυτές οι πατάτες είναι απλά τέλειες: αφράτες, γευστικές και με μια υπέροχη δροσιά από το λεμόνι και τα μυρωδικά. Πιάτο απλό και νόστιμο που μπορεί να αποτελέσει το καλύτερο συνοδευτικό ή να γίνει ένα ελαφρύ γεύμα για όσους νηστεύουν.

Τι μου άρεσε:

  • Η υφή: οι πατάτες ήταν μαλακές και αφράτες, χωρίς να είναι λάσπη.
  • Η γεύση: η ισορροπία λεμονιού, μυρωδικών και μπαχαρικών ήταν τέλεια.
  • Η ευκολία: η συνταγή ήταν εύκολη και γρήγορη, ιδανική για ένα γρήγορο γεύμα.

Προτάσεις:

  • Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα μυρωδικά της αρεσκείας σας, όπως μαϊντανό, άνηθο ή δυόσμο.
  • Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε και λίγο σκόρδο σκόνη ή τριμμένο σκόρδο.
  • Για πιο πικάντικο αποτέλεσμα, μπορείτε να προσθέσετε λίγο πιπέρι καγιέν ή τσίλι.

Συνολικά:

Μια υπέροχη συνταγή για πατάτες, ιδανική για συνοδευτικό ή για ένα ελαφρύ γεύμα. Σίγουρα θα την ξαναφτιάξω!

Βαθμολογία:

5/5 ⭐⭐⭐⭐⭐

Υλικά (για 4 άτομα)

800 γρ. μικρές προς μέτριες πατάτες ολόκληρες, καθαρισμένες
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαιντανό
1 κουταλιά της σούπας φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης, ψιλοκομμένα
χυμό από ½ λεμόνι
ξύσμα από ½ λεμόνι
2 κουταλιές της σούπας ελληνικό παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

1. Βάζουμε στη χύτρα λίγο νερό και στο ειδικό πανέρι της χύτρας τις πατάτες. Τις βράζουμε στον ατμό για 15 περίπου λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
2. Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε το λάδι με το λεμόνι και το ξύσμα λεμονιού. Βγάζουμε τις πατάτες από το πανέρι και τις τοποθετούμε σε μια πιατέλα. Τις αλατοπιπερώνουμε, τις περιχύνουμε με το λαδολέμονο, πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο θυμάρι, φρέσκια ρίγανη και μαιντανό και σερβίρουμε.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΤο Υπέροχο Κέικ Caprese (Λεμονοκέικ )
Επόμενο άρθροΝτονατς Γεμιστά με σοκολάτα