Πατατοπιτάκια

Συστατικά:

1 πακέτο φύλλα πίτας

Για τη γέμιση:
• 4 πατάτες
• 1 κρεμμύδι
• 2 σκελίδες σκόρδο
• 1 κουταλιά της σούπας λάδι
• 1/4 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
• 1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
• 1 κουταλάκι του γλυκού κάρυ
• πράσινος κόλιανδρος
• αλάτι
• λάδι για τηγάνισμα

Προετοιμασία:

Γέμιση:

Βράζουμε τις πατάτες και όταν κρυώσουν τις τρίβουμε.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, καθώς και το σκόρδο.
Ζεσταίνουμε τις πατάτες και τα κρεμμύδια και μετά προσθέτουμε το σκόρδο, το τζίντζερ, το κάρυ, τον κουρκουμά και το αλάτι.
Ανακατεύουμε καλά, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο κόλιανδρο.

Συναρμολόγηση:
Πάρτε ένα φύλλο πίτα. Τα υπόλοιπα καλύπτονται με μια πετσέτα κουζίνας, για να μην στεγνώσει και να είναι δύσκολο να διπλώσει.
Βάλτε μια κουταλιά της σούπας γέμιση στην επάνω γωνία.


Αρχίζει το δίπλωμα, σε σχήμα τριγώνου.


Συνεχίστε μέχρι το τέλος του φύλλου.
Τηγανίζουμε σε ένα τηγάνι.


Ροδίζουν και από τις δύο πλευρές.
Σερβίρουμε με μία σάλτσα.

Καλή όρεξη!

Προηγούμενο άρθροΣπιτικά Τσιπς
Επόμενο άρθροΤυροπιτάκια με μέλι