Δείτε Επίσης: Κανελόνια με Ανθότυρο και Μοτσαρέλα!!! | Κανελόνια γεμιστά με μελιτζάνες

ΥΛIΚΑ

 1 πακέτο κανελόνια
 500 γρ. κιμά
 2 κρεμμύδια ξερά
 1 κούπα ελαιόλαδο
 λίγο νερό
 1/2 ποτήρι κρασί άσπρο
 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
 αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 λίγη κανέλα
 λίγο βασιλικό
 3 αβγά
 5 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά
 250 γρ. τριμμένο τυρί κασέρι
 250 γρ. τριμμένο τυρί γραβιέρα
 150 γρ. κρέμα γάλακτος

Για τη σάλτσα:
500 γρ. χυμός ντομάτας
1 σκελίδα σκόρδο
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
1 κουτ. σούπας ζάχαρη

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τον κιμά :
Σε μια κατσαρόλα βάζετε το ελαιόλαδο και το ζεσταίνετε.
Σοτάρετε στο λάδι τα κρεμμύδια μαζί με τον κιμά, προσέχοντας να μην κάνει σβώλους.
Το σβήνετε με το κρασί, προσθέτετε την κανέλα, το αλάτι, το πιπέρι, το βασιλικό και τη
ψιλοκομμένη ντομάτα και αφήνετε να σιγοβράσει μέχρι να απορροφήσει όλο το υγρό του.
Μόλις κρυώσει, ρίχνετε τη φρυγανιά, τη γραβιέρα, τα αυγά και ανακατεύετε. Γεμίζετε με
τον κιμά σφιχτά τα κανελόνια (προσέχετε να μην παραγεμίσουν τα κανελόνια με τη γέμιση,
γιατί θα φουσκώσει) και τα τοποθετείτε το ένα δίπλα στο άλλο σε ταψί, χωρίς να αφήνετε
κενά μεταξύ τους.

Για την σάλτσα :
Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε το ελαιόλαδο, σοτάρετε το σκόρδο και πριν πάρει χρώμα
προσθέτετε το χυμό ντομάτας, το αλατοπίπερο, την ζάχαρη και 1 ½ ποτήρι νερό. Βράζετε
την σάλτσα για 10 λεπτά σε σιγανή φωτιά.
Περιχύνετε τα κανελόνια με τη σάλτσα, που πρέπει να είναι πολύ αραιή και να τα
καλύπτει τελείως. Αν είναι λιγότερη, προσθέτετε στο ταψί νερό μέχρι να σκεπαστούν
τελείως κρέμα γάλακτος. Περιχύνετε με την κρέμα γάλακτος.
Σκεπάζετε πολύ καλά με αλουμινόχαρτο το ταψί ώστε να μην μπαίνει καθόλου αέρας για
να ψηθεί το ζυμαρικό και να ρουφήξει την απαραίτητη υγρασία. Ψήνετε σε
προθερμασμένο φούρνο στους 200 C για 30 λεπτά. Στη συνέχεια βγάζετε το
αλουμινόχαρτο, πασπαλίζετε με το τριμμένο κασέρι και συνεχίζετε το ψήσιμο με
ξεσκέπαστο ταψί μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει! Σερβίρετε τα κανελόνια ζεστά!

Η απολαυστική συνταγή για κανελόνια με κιμά, σάλτσα ντομάτας και κρέμα γάλακτος.
Η φαρδιά ζύμη τους τυλίγεται υπέροχα γύρω από σάλτσα κιμά και σας χαρίζει νοστιμιά
απερίγραπτη.

Δείτε Επίσης: Κανελόνια με Ανθότυρο και Μοτσαρέλα!!! | Κανελόνια γεμιστά με μελιτζάνες

Καλή απόλαυση!!!!

Προηγούμενο άρθροΛαχταριστά SpringsRolls Λαχανικών στο Φούρνο
Επόμενο άρθροΣουτζουκάκια από τον σεφ Γιώργο Καπετάνο για το Χρυσό Σκουφάκι