Πατατόπιτα με τραγανό φύλλο !!!

Αυτή η νηστίσιμη πατατόπιτα δεν είναι απλά μια συνηθισμένη πίτα. Είναι μια γευστική εμπειρία γεμάτη με πλούσιες γεύσεις και υφές. Η γλυκιά γεύση των πατατών συνδυάζεται άψογα με την τραγανότητα του φύλλου, την πιπεριά, το καρότο, το σκόρδο και τον μαϊντανό, δημιουργώντας ένα πιάτο που θα σας ενθουσιάσει.

Πλεονεκτήματα:

  • Πλούσια γεύση: Η ποικιλία των λαχανικών και μυρωδικών δίνει στην πίτα μια μοναδική γεύση που θα σας ενθουσιάσει.
  • Τραγανή υφή: Το φύλλο ψήνεται μέχρι να γίνει χρυσαφένιο και τραγανό, προσθέτοντας μια ωραία αντίθεση στην απαλή υφή των πατατών.
  • Χορταστικό πιάτο: Η πίτα είναι χορταστική και αποτελεί ιδανικό γεύμα για μεσημεριανό ή βραδινό.
  • Εύκολη προετοιμασία: Η συνταγή είναι εύκολη και δεν απαιτεί ιδιαίτερες μαγειρικές ικανότητες.

Συνοψίζοντας:

Η πατατόπιτα με πιπεριές, καρότο, σκόρδο, μαϊντανό και τραγανό φύλλο είναι ένα νόστιμο, χορταστικό και εύκολο στην προετοιμασία πιάτο που θα αρέσει σε όλους. Δοκιμάστε την και σίγουρα θα γίνει η αγαπημένη σας!

Υλικά

Για το φύλλο!!!
3 φλ.του τσαγιού αλεύρι γ.ο.χ
1 κρασοπότηρο λάδι
1 κ.γ.αλάτι
2 κ.σ ξύδι
2 φλ.του τσαγιού χλιαρό νερό

Για την γέμιση!!!
5-6 πατάτες
1 πιπεριά κόκκινη
1 πιπεριά πράσινη
1 καρότο ψιλοκομμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 σκόρδο
Μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Για το φύλλο!!!

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι με το αλάτι το λάδι και το ξύδι και τρίβουμε καλά την ζύμη να γίνει σαν ψίχουλα.Αρχίζουμε να προσθέτουμε το νερό και ζυμώνουμε μέχρι να έχω ένα ζυμαράκι.Τα χωρίζουμε σε 6 μπαλάκια και τα βάζουμε σε ένα λαδωμένο λεκανάκι και με λίγο λάδι από επάνω και τα αφήνουμε μισή ώρα να ξεκουραστούν.

Για την γέμιση!!!

Βράζουμε τις πατάτες και μετά τις λιώνουμε με το πιρούνι.Σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι σωτάρουμε όλα τα λαχανικά σιγά σιγά να μαραθούν και τα προσθέτουμε στο μείγμα με τις πατάτες βάζουμε αλάτι,πιπέρι λίγο πάπρικα και λάδι και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν.
Παίρνουμε ένα ένα τα μπαλάκια τις ζύμης και το ανοίγουμε με λίγο νισεστέ σε λεπτό φύλλο

το διπλώνουμε στη μέση βάζουμε γέμιση και το κάνουμε ρολό.

Σε λαδωμένο ταψάκι βάζουμε τα 6 ρολά Τα περνάμε με λαδάκι και με λίγο νερό και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μια ώρα περίπου ανάλογα τον φούρνο σας να πάρει ωραίο χρώμα.

Καλή επιτυχία!!!

Η Συνταγή είναι της κας Ελένης Τσιουκάνη

Προηγούμενο άρθροΜακαρονόπιτα: Η απόλυτη συνταγή για οικογενειακές συγκεντρώσεις
Επόμενο άρθροΡολό Hotdog…Τραγανό εξωτερικά και μαλακό εσωτερικά.