Πιλάφι με ρύζι

Το πιλάφι γίνεται αρωματικό, χορταστικό, εύθρυπτο και πολύ νόστιμο!
Μπορεί να μαγειρευτεί με διαφορετικά κρέατα, αλλά στο πρωτότυπο είναι αρνί ή χοιρινό.
Πήρα ένα χοιρινό λαιμό και καλύτερα να μαγειρέψετε πιλάφι σε μια φαρδια κατσαρόλα. Είναι γεγονός ότι η φαρδια κατασαρόλα με βαρύ και βαθύ-πάτο είναι που παρέχει τις συνθήκες χάρη στις οποίες τα υλικά αποκτούν τη σωστή υφή αλλά και το ένα ρουφάει τις γεύσεις και τα αρώματα του άλλου.

Συστατικά:

800 γρ. χοιρινό (λαιμό) ή αρνίσιο κρέας
800 γρ. ρύζι για πιλάφι μακρύκοκκο
800 γρ. καρότο
150-200 γρ. κρεμμύδι
160 ml. άοσμο λάδι (πιθανό καλαμποκέλαιο)
1-2 κεφάλια σκόρδο
1-2 πιπερίτσες κόκκινες καυτερες
1 κ.γ. με αλάτι από πάνω
1-2 κουτ. κιμινο
1-2 κουτ. κουρκουμάς (προαιρετικά)
50 γρ. σταφίδες
βραστό νερό

Εκτέλεση

Σε καλά ζεσταμένο λάδι (άοσμο) βάζουμε το ψιλοκομμένο (όχι λεπτό) κρεμμύδι σε μισές ροδέλες και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν.
Στη συνέχεια βάζουμε το κρέας κομμένο σε κύβους 2×2 εκ. στο κρεμμύδι Όταν ροδίσει το κρέας προσθέτουμε το καρότο κομμένο σε λωρίδες.
Ας τηγανίσουμε τα πάντα στη μέγιστη φωτιά μέχρι τα καρότα να μειωθούν σε όγκο κατά δύο φορές (θα συρρικνωθούν).


Ρίχνουμε ζεστό νερό 2-3 εκ. πάνω από το κρέας και τα λαχανικά, προσθέτουμε αλάτι, τον κουρκουμά, τις σταφίδες και αφού βράσουν σε χαμηλή φωτιά, για 40-60 λεπτά.
Σε 10 λεπτά Προσθέστε ολόκληρα κεφάλια σκόρδου, καθαρισμένα προηγουμένως από το εξωτερικό φλοιό και τις ρίζες, και ολόκληρες πιπερίτσες κόκκινες αν το θέλετε λίγο καυτερό.

Εν τω μεταξύ τοποθετούμε το ρύζι σε νερό για 20 λεπτά.
Ξεπλένουμε καλά μέχρι να βγαίνει καθαρό το νερό και στραγγίζουμε.
Προσθέτουμε το ρύζι στην κατσαρόλα απλώνοντάς το προσεκτικά πάνω από το κρέας.

Προσθέτουμε αργά – αργά ζεστό νερό μέχρι να καλύψει 3 δάχτυλα πάνω από το ρύζι.
Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι χωρίς να ανακατέψουμε.


Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μισοβράσει το ρύζι.
Κόβουμε το κεφάλι του σκόρδου ώστε να φανούν οι σκελίδες του και το τοποθετούμε με το κομμένο μέρος του στον πάτο της κατσαρόλας και καλύπτουμε με ρύζι.
Χαμηλώνουμε κι άλλο τη φωτιά, κάνουμε λακουβίτσες στο ρύζι με ένα κουτάλι,

σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε μέχρι να βράσει το ρύζι.

Σβήνουμε τη φωτιά, αφαιρούμε γρήγορα το καπάκι, καλύπτουμε με μια καθαρή πετσέτα κουζίνας και καπακώνουμε πάλι. Αφήνουμε σκεπασμένο το ρύζι για 20 λεπτά.
Αφαιρούμε το σκόρδο, ανακατεύουμε απαλά όλα μαζί και σερβίρουμε ζεστό!

Νόστιμο!

ΕΙΡΗΝΗ ΣΕ ΜΑΣ 🙏🙏🙏💙💛

Προηγούμενο άρθροΣαλάτα λάχανο με καβούρια και καλαμπόκι
Επόμενο άρθροΜπιφτέκια Κοτόπουλου σε σάλτσα μουστάρδας