Πιπερομανιταρόπιτα

Λαχταριστή απολαυστική πιτούλα, χρυσαφένιο κρατσανιστό φύλλο και η γέμιση της όλο αρώματα…..

Υλικά

για μέτριο ταψί
500γρ φύλλο κρουστας
500 γρ άσπρα φρέσκα μανιτάρια
400 γρ πιπέριες πράσινες και κόκκινες
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
100γρ τυρί φέτα νηστίσιμη
10 με 12 ντοματινια ή 1 μεγάλη ντομάτα
1 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
Αλατι πιπέρι
1 ποτήρι κρασιού Ελαιόλαδο
1 κ.γ σκόνη ζωμό λαχανικών
Λίγο σιμιγδαλι ψιλό για το πασπαλισμα των φύλλων
Ελάχιστο σουσαμι για να πασπαλισουμε την πίτα από πάνω.

Εκτελεση

Κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες, δεν τα πλένουμε, μονο τα σκουπίζουμε ελαφρά με μια πετσέτα. Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές και τα κρεμμυδάκια.

Σε λίγο λάδι σωτάρουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και προσθετουμε τις πιπεριές να μαραθουν, ρίχνουμε τα μανιτάρια, τα ντοματινια και αφήνουμε μέχρι να χάσουν όγκο , σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε λιγα λεπτά να βράσει η γέμιση και τέλος ριχνουμε λίγο αλευρι να τραβήξει τα υγρά . Αν θέλουμε προσθέτουμε τυρί νηστίσιμο Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει το μείγμα.

Σε λαδωμένο ταψί στρώνουμε 6 φύλλα, λαδώνουμε ανάμεσα και ρίχνουμε τη γέμιση. Στρώνουμε λαδωμένα τα υπόλοιπα φύλλα, χαράζουμε την επιφάνεια της πίτας και πασπαλίζουμε σουσάμι απο πάνω.
Ψηνουμε στους 180 βαθμούς πάνω κάτω αντιστάσεις μέχρι να πάρει η πίτα μας χρυσαφένιο χρώμα.

Καλή επιτυχία…..

Η Συνταγή είναι της Θεοδώρα Ρουλα Παπαλιάγκα

Προηγούμενο άρθροΝτονατς με την προσθήκη βότκας. Εξαιρετικά νόστιμα, μυρωδάτα και αφράτα.
Επόμενο άρθροΜελιτζάνες τηγανητές με σάλτσα ντομάτας, σκόρδο, βασιλικό, μαϊντανό.