Πιτόγυρα Νηστισιμα με μανιτάρια

Αυτά τα πιτόγυρα νηστείας με μανιτάρια είναι απλά εκπληκτικά! Η γέμιση με μανιτάρια είναι πλούσια, ζουμερή και γευστική, ενώ η νηστίσιμη σως προσθέτει μια πινελιά δροσιάς και πικάντικης γεύσης.

Λατρεύω:

  • Την υφή των μανιταριών: Έχουν ωραία, μαλακή υφή που θυμίζει κρέας.
  • Την πλούσια γεύση: Τα μανιτάρια σοταρισμένα με κρεμμύδι και σκόρδο αποκτούν μια απίστευτη γεύση.
  • Την ποικιλία: Μπορείτε να προσθέσετε διάφορα είδη μανιταριών για ακόμα πιο πλούσια γεύση.
  • Την ευκολία: Το φαγητό ετοιμάζεται σε ελάχιστα λεπτά.
  • Την υγιεινή: Τα πιτόγυρα νηστείας είναι μια υγιεινή επιλογή γεμάτη θρεπτικά συστατικά.

Συνοψίζοντας, τα πιτόγυρα νηστείας με μανιτάρια είναι μια νόστιμη, υγιεινή και οικονομική επιλογή για όσους θέλουν να απολαύσουν ένα γευστικό γεύμα χωρίς κρέας.

Υλικά

500 γραμμάρια μανιτάρια πλευρώτους
ελαιόλαδο
αλάτι
πάπρικα
γλυκιά ρίγανη
σκόρδο σε σκόνη

Πίτες
Νερό ελαιόλαδο αλάτι

Σως
3 κσ νηστισιμη μαγιονεζα
3 αγγουρακια τουρσι (εαν θελουμε)
2 κγ χυμό απο πίκλες (εάν θέλουμε)

Σερβιρισμα

1/2 κρεμμύδι
λίγο Μαϊντανό
1 Ντομάτα
πατάτες τηγανητές

Νηστισιμη Μαγιονέζα

150gr γάλα σόγιας
1 και 1/2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
2 κουταλιές της σούπας ξίδι
πιπέρι
μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
200 γραμμάρια ηλιέλαιο

Εκτέλεση

για μαγιονέζα

Σε γυαλινο πυρεξ μετράμε γάλα σόγιας με μουστάρδα αλάτι πιπέρι ξύδι. Χτυπάμε με το ραβδομπλεντερ ρίχνουμε σιγά-σιγά ηλιέλαιο χτυπώντας να πήξει. Δοκιμάζουμε για αλάτι βάζουμε το επιπλέον ξύδι αποθηκεύουμε σε βαζάκι στο ψυγείο.

Για το γύρο
Σε ταψί με λαδόκολλα κόβουμε σε μικρά κομμάτια-λωριδες τα μανιτάρια αλάτιζουμε και βάσουμε σε προθερμασμένο φούρνο αέρα για 20 με 25 λεπτά στους 170 βαθμούς.
Σε μπολ ρίχνουμε νερό ελαιόλαδο αλάτι περνάμε μπρος-πίσω τις πίτες μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά από τις δύο πλευρές τις πίτες.


Τηγανίζουμε πατάτες σε καυτό λάδι με κρεμμύδι ντομάτα Μαϊντανό παιρνουμε τη λαδόκολλα βάζουμε την πίτα προσθέτουμε σως κρεμμύδι Ντομάτα μανιτάρια και τέλος πατάτες προσθέτουμε κέτσαπ μουστάρδα ή ότι μας αρέσει έτοιμο και νόστιμο

ΠΗΓΗ: Ntina Sigala

 

 

Προηγούμενο άρθροΚέικ Δίχρωμο…ένα πολύ νόστιμο και ελαφρώς διαφορετικό κέικ 
Επόμενο άρθροΤηγανόψωμο Ευβοιώτικο