Υλικά                                                          2 1/2 κούπες σιμιγδάλι χοντρό (500γρ)
1 1/2 κούπα ζάχαρη (350γρ)
1/2κτγ μαστίχα
1κτγ μαχλέπι τριμμένο
1κτγ baking powder
1κτγ σόδα
300ml γάλα για το σιρόπι
2 κούπες ζάχαρη (500γρ)
2 1/2 κούπες νερό (600γρ)
1 λεμόνι το ξύσμα του για την κρέμα
2 κρέμες άνθος αραβοσίτου βανίλια (86γρ)
1/2 κούπα ζάχαρη (80γρ)
1300ml γάλα φρέσκο
κανέλα για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

Βουτυρώνουμε πολύ καλά ένα ταψί 30 εκ

Η Βάση

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε την ζάχαρη το νερό και το ξύσμα λεμονιού και το βάζουμε να βρλασει για 5 επτά για να λιώσει η ζάχαρη.

Όσο βράζει η ζάχαρη παίρνουμε την μαστίχα την βάζουμε σε μπλεντερ και την κάνουμε σκόνη μαζί με 3 κουταλιές σούπας ζάχαρη και το αφήνουμε στην άκρη

Παίρνουμε ένα μπολ και ρίχνουμε μέσα το σιμιγδάλι  όλη την υπόλοιπη ζάχαρη, την μαστίχα, το μαχλέπι, το μπεικιν και ανακατεύουμε καλά.

Παίρνουμε την σόδα την ρίχνουμε μέσα στο γάλα και ανακατευουμε να διαλυθεί και το ρίχνουμε μέσα στο μείγμα με τα ξερά στοιχεία

και ανακατευουμε καλά με ένα κουτάλι μέχρι να γίνει ένα υδαρή μείγμα.

Παίρνουμε το ταψί και ρίχνουμε το μείγμα μέσα στο ταψί και το απλώνουμε καλά και το ψήνουμε στου 180 βαθμούς αέρα για 30’

Το βγάζουμε και ρίχνουμε το κρύο σιρόπι στο καυτό γλυκό, και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως για να βάλουμε από πάνω την κρέμα.

Κρέμα

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε μέσα το 1 λιτρο από το γάλα και το βάζουμε να βράσει.

Σε ένα άλλο μπολ με τα 300ml γάλα θα διαλύσουμε τα φακελάκια με τις κρέμες γιώτης και την ζάχαρη.

Όση ώρα βράζει το γάλα ανακατεύουμε για να λιώσει η ζάχαρη και τις σκόνες από τις κρέμες. Αφού το γάλα μας πήρε βράση το βγάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε μέσα το μείγμα με τις κρέμες και ανακατεύουμε συνεχώς το νέο μείγμα μας και το ξαναβάζουμε στην φωτιά σε μεσαία θερμότητα

και ανακατεύουμε να πάρει μία βράση και να την κατεβάσουμε από το μάτι. Συνεχίζουμε να την ανακατεύουμε να κρυώσει να μην πέσει πάνω στο γλυκό τόσο καυτή.

Αρχίζουμε και την βάζουμε πάνω από το γλυκό μας

και αφού κρυώσει το βάζουμε στο ψυγείο και θα το κόψετε τουλάχιστον μετά από 4 ώρες και το σερβίρετε με τριμμένη κανέλα από πάνω.

Καλή Επιτυχία

Ευχαριστούμε την Sotiria amor

Προηγούμενο άρθροΑφράτα τυροψωμα
Επόμενο άρθροΓευστική Υπέροχη Πάστα Ταψιού