Πολύ μαλακό κέικ γιαούρτι χωρίς προσθήκη σιροπιού

Συστατικά

150 γρ. Σιμιγδάλι,
80 γρ. Λαδιού,
80 γρ. Ζάχαρης,
80 γρ. Γάλα,
1 απλό γιαούρτι 150 γρ.,
2 αυγά,
2 φακελάκια ζάχαρης βανίλιας,
1 φακελάκι μπεικιν παουντερ και λίγο τσίμπημα αλατιού
Για τη διακόσμηση: μαρμελάδα βερίκοκου, τριμμένη καρύδα και φρυγανισμένα αμύγδαλα

Εκτέλεση

Αναμιγνύουμε τα αυγά, το λάδι, το γάλα, τη ζάχαρη, βανίλια, γιαούρτι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
Ρίχνουμε μέσα στο μείγμα 3 κουταλιές σούπας σιμιγδάλι και το μπεικιν και ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο λίγο το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε


Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι στρώνουμε την βάση με χαρτί ψησίματος και αδειάζουμε το μείγμα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 25 με 30 λεπτά.
Αναποδoγυρίζουμε τo κέικ και  αφαιρούμε το χαρτί ψησίματος

Αλειφουμε με μαρμελάδα και διακοσμούμε με καρύδα και αμύγδαλο

Καλή Απόλαυση

Δείτε το βίντεο του καναλιού  εδώ

Προηγούμενο άρθροΓλυκά μίνι κουλουράκια με καρύδα
Επόμενο άρθροΕύκολο ελληνικό κέικ γιαουρτιού λεμονιού με σιρόπι