Πορτοκαλόπιτα – κέικ με σιρόπι πορτοκαλιού

Η Πορτοκαλόπιτα – το σιροπιασμένο κέικ πορτοκαλιού είναι ένα λαχταριστό κέικ. Ένα κέικ που φτιάχνεται πολύ γρήγορα με φύλλα πίτας του εμπορίου και γιαούρτι. Είναι γνωστό ότι τα σιροπιαστά και γλυκά, πολύ γλυκά.
Αλλά αυτό το κέικ δεν είναι εξαιρετικά γλυκό, καθώς είναι ελαφρώς ξινό.

Μερικές συμβουλές!
Τα φύλλα της πίτας ξεπαγώνουν και μετά σπάνε σε μικρα μερίδες. Εκτός από 1 ένα φύλλο για να στρώσουμε με αυτό τον πάτο και τα τοιχώματα του δίσκου.

Υλικά:

500 γρ γιαούρτι
6 αυγά
180 ml λάδι
180 γραμμάρια ζάχαρη + 6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 πακέτο φύλλα πίτας
1 πακέτο μπέικιν πάουντερ
σταφίδες
τριμμένη φλούδα από ένα πορτοκάλι
χυμό από 1-2 πορτοκάλια
ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση.

1. Αφήνουμε τα φύλλα της πίτας να ξεπαγώσουν. Αλειψτε το ταψί με λάδι και μετά στρώστε ένα από τα φύλλα πίτας.
2. Χτυπάμε με σύρμα τα αβγά με 180 γρ ζάχαρη, προσθέτουμε το λάδι, μετά το γιαούρτι και ανακατεύουμε.
Κόβουμε τα φύλλα της πίτας σε μικρές λωρίδες και τα προσθέτουμε πάνω από το μείγμα του αυγού και ανακατέψτε καλά να καλυφθούν καλα το φύλλα με το μείγμα. Προσθέστε το μπέικιν πάουντερ, τις σταφίδες και την τριμμένη φλούδα πορτοκαλιού.
3. Βάζετε το μείγμα στο ταψί αλειμμένο με λάδι και στρωμένο και βάζετε στον προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 35-40 λεπτά ή μέχρι να περάσει το τεστ της οδοντογλυφίδας.

4. Καραμελώστε τις 6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη, προσθέστε 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό και αφήστε το να βράσει μέχρι να λιώσει όλη η ζάχαρη. Στο τέλος προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού. Το σιρόπι θα κρυώσει μέχρι να είναι έτοιμο το κέικ.
Περιχύνουμε με το σιρόπι το κέικ μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να απορροφηθεί καλά. Τέλος αφού κρυώσει καλά πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρης

Καλή όρεξη!

ΠΗΓΗ: https://ciocolatacuzambete.ro/

Προηγούμενο άρθροΚοτόπουλο με λεμονάτη σάλτσα και κάπαρη
Επόμενο άρθροΣκορδάτες τηγανιτές πατάτες με καρότα