Πορτοκαλόπιτα με σιρόπι

Υλικά

450 γρ. φύλλα ζύμης (αποξηραμένα και κομμένα σε κομμάτια)
265 gr καλαμποκέλαιο
285 gr ζάχαρης
4 μεγάλα αυγά
20 γραμ. μπεικιν παουντερ
ξύσμα 1 πορτοκαλιού
200 γρ. γιαούρτι 2% 
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
για το σιρόπι
500 γραμμάρια ζάχαρης
765 gr νερού
ξύσμα 1 πορτοκαλιού

Οδηγίες

1 Το πρώτο πράγμα είναι να προετοιμάσετε το σιρόπι. Βάλτε τη ζάχαρη, το νερό και το ξύσμα πορτοκαλιού σε μια κατσαρόλα και βράστε.

2 Μαγειρέψτε για 5 λεπτά (μετρώντας από το σημείο που το σιρόπι αρχίζει να βράζει).

3 Αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει.

4 Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 ° C.

5 Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε το καλαμποκέλαιο και τη ζάχαρη μέχρι να συνδυαστούν καλά.

6 Προσθέστε τα αυγά, το μπεικιν και το ξύσμα. Ανακατέψτε πάλι.

7 Προσθέστε το γιαούρτι και τη βανίλια και ανακατέψτε μέχρι να πάρετε ένα λείο μείγμα.

8 Ανακατέψτε τα κομμάτια φύλλου, λίγα κάθε φορά. Βεβαιωθείτε ότι έχει αναμειχθεί καλά πριν προσθέσετε περισσότερα.

9 Ρίξτε το μείγμα μέσα σε ένα ταψί  30×22 εκ.

10 Ψήστε για 35-40 λεπτά.

11 Ρίχνουμε το δροσερό σιρόπι πάνω από το ζεστό κέικ σε μία κουτάλα κάθε φορά.

12 Αφού το κάνετε αυτό, δύο ή τρεις φορές περιμένετε λίγο για να απορροφηθεί το σιρόπι και κατόπιν ρίξτε άλλα δύο ή τρία κουταλιές σιροπιού και συνεχίστε με αυτόν τον τρόπο μέχρι να τελειώσει το σιρόπι.

13 Αφήστε το κέικ να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια το βάλτε στο ψυγείο.

Καλή Απόλαυση

my baking saga

Προηγούμενο άρθροΠιτάκια με παρμεζάνα
Επόμενο άρθροΣπιτική Γλυκιά Κολοκυθόπιτα !!!