Πρασόπιτα με κιμά

Υλικά

1 πακέτο φύλλο κρούστας
300 γραμμάρια μοσχαρίσιο κιμά
μισό κιλό πράσα
μπαχαρικά 1/2 κσ (τσίλι, αλάτι, πιπέρι,κύμινο)
2 αυγά
Για τη σάλτσα: 2 κουταλιές κορν φλάουερ,
2 κουταλιές αλεύρι,
1 ποτήρι λάδι,
1 ποτήρι γιαούρτι,
2 κουταλιές ξύδι.

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε τα πράσα μας.Σ ένα τηγάνι σοτάρουμε τον κιμά μας ,προσθέτουμε τα πράσα και τα μπαχαρικά μας…
Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να μαραθούν τα πράσα.
Σκεπάζουμε το τηγάνι και το αφήνουμε μέχρι να πιουν τα υγρά τους.


Σ ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά της σάλτσας ανακατευουμε με ένα σύρμα χειρός
και φτιάχνουμε την σάλτσα μας.


Παίρνουμε 2 φύλλα τα αλειφουμε με την σάλτσα μας και κατά μήκος βάζουμε 3 κουταλιές από το μείγμα του κιμά μας.


Διπλώνουμε τις δύο άκρες του φύλλου και ρολάρουμε ώστε να κάνουμε ένα μπαστούνι.
Συνεχίζουμε έτσι μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας.


Σε βουτυρωμένο ταψί τοποθετούμε τα μπαστούνια μας κυκλικά. Αν έχει περισσέψει σάλτσα την αλείφουμε από πάνω.


Χτύπαμε τ αυγά και αλείβουμε όλη την πίτα μας.
Ψήνουμε στους 180 ° C μέχρι να ροδίσει!!!
Μπορείτε να το συνοδέψετε με γιαούρτι,του πάει πολύ!!!!!

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!

Δειτε εδώ κι άλλες ωραίες συνταγές

Προηγούμενο άρθροΦωλιές με φύλλο κρούστας και ξηρούς καρπούς
Επόμενο άρθροXωριάτικη Τυρόπιτα με τρία τυριά