Προφιτερόλ σoκολάτας  (20 Κυπελάκια)

Η Συνταγή είναι του Pastry Chef Stratos Petrou

Πλεονεκτήματα:

  • Γρήγορη και εύκολη προετοιμασία: Ιδανικά για όταν θέλετε ένα γλυκό χωρίς πολύ κόπο.
  • Ατομικές μερίδες: Κάθε μπολάκι είναι μια τέλεια μερίδα, ιδανική για να απολαύσετε μόνοι σας ή με φίλους.
  • Δύο επιλογές βάσης: Μπορείτε να επιλέξετε brioche ή κρουασανάκια, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.
  • Πλούσια γεύση: Τα προφιτερόλ είναι γεμάτα με κρέμα ζαχαροπλαστικής και σοκολατένια σάλτσα, προσφέροντας μια πλούσια και γευστική εμπειρία.
  • Καλή σχέση ποιότητας-τιμής: Προσιτή επιλογή για ένα νόστιμο και γρήγορο γλυκό.

Συνολικά:

Τα Προφιτερόλ Εξπρές σε μπολακια με Brioche ή Κρουασανάκια είναι μια καλή επιλογή για όσους θέλουν ένα γρήγορο, εύκολο και νόστιμο γλυκό.

Προτεινόμενες βελτιώσεις:

  • Προσθήκη επιλογών για toppings, όπως ξηρούς καρπούς ή φρούτα.
  • Δυνατότητα επιλογής μεγαλύτερης μερίδας.
  • Χρήση πιο φρέσκων υλικών για την κρέμα και τη σάλτσα.

**Συνοψίζοντας, τα Προφιτερόλ Εξπρές αποτελούν μια εύχρηστη και γευστική επιλογή για όσους αναζητούν ένα γρήγορο γλυκό.

Βαθμολογία: 4/5

Υλικά

1 Πακέτο Brioche ή Κρουασανάκια

Για την Κρέμα Σοκολάτας
1280 γρ Γάλα Πλήρες 3,5 %
300 γρ Ζάχαρη κρυσταλλική
180 γρ κορν φλαουερ
60 γρ Κακάο Σκόνη
3 βανίλιες
240 γρ Κουβερτούρα Σοκολάτα
1 Σφηνάκι κονιάκ (Προαιρετικά)

Για την Σαντιγί
250 γρ Φυτική Σαντιγί

Για Διακόσμηση
Έτοιμο Σιρόπι Σοκολάτας που παγώνει
ή Γκανάζ Σοκολάτας
Κεράσια Μαρασκίνο

Εκτέλεση

Ξεκινάμε να φτιάξουμε την κρέμα σοκολάτας έχοντας βάλει σε μια κατσαρόλα το γάλα τη ζάχαρη το κορν φλάουερ το κακάο τις βανίλιες
Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή ένταση ανακατεύουμε συνεχώς ώστε να διαλυθούν το κακάο και το κορν φλάουερ
Καλό είναι να ανακατεύουμε συνεχώς ώστε να πήξει η κρέμα μας
Έτοιμη η κρέμα μας έχει πήξει και είναι υπέροχο αποτέλεσμα
Σε ένα μεταλλικό μπολ ρίχνουμε την τεμαχισμένη κουβερτούρα αδειάζουμε την κρέμα σοκολάτας προσθέτουμε το σφηνάκι από κονιάκ ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε να έχουμε μία φουλ σοκολατένια κρέμα

Αφού ανακατευτούν πολύ καλά σκεπάζουμε την επιφάνεια της κρέμας με μεμβράνη και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς
Οσο Κρυώνει η κρέμα σοκολάτας χτυπάω την κρέμα σαντιγύ την βάζουμε ψυγείο ώσπου να τη χρειαστούμε για το στήσιμο του γλυκού
Ετοιμη έχει παγώσει η κρέμα σοκολάτας και σε αυτό το σημείο την αδειάζω στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε για δύο λεπτάκια μέχρι να αφρατέψει
Κόβω τα μπριος σε κομμάτια ώστε να τα χρησιμοποιήσω στο προφιτερόλ μας αντί για σουδάκια

Φυσικά αν δεν θέλετε ή αν δεν βρείτε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μικρά κρουασανάκια
Βάζουμε σε μπολάκια μία μικρή ποσότητα από την κρέμα σοκολάτας τοποθετούμε τα μπριός και γεμίζουμε με την υπόλοιπη κρέμα σοκολάτας
Η συγκεκριμένη συνταγή σας βγάζει περίπου 20 μπολάκια αλλά εγώ έφτιαξα ένα μεγάλο οικογενειακό extra large προφιτερόλ

Ρίχνουμε στην επιφάνειά τους έτοιμο σιρόπι σοκολάτας από αυτό που παγώνει απευθείας
Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να φτιάξετε γκανάζ σοκολάτας χρησιμοποιώντας κουβερτούρα και κρέμα γάλακτος στην ίδια ποσότητα
Τέλος κάνουμε ροζέτες από την κρέμα σαντιγύ που είχαμε φτιάξει και τοποθετούμε σε κάθε προφιτερόλ ένα κερασάκι μαρασκίνο

Είναι τέλειο

Προηγούμενο άρθροΑρωματικό αρνάκι στο φούρνο με πατάτες…Τόση γεύση σε ένα πιάτο δεν έχετε ξαναφαει.
Επόμενο άρθροΛαβάς Τυρόπιτα εύκολη….mε έτοιμα φύλλα λαβάς.