Πτι φουρ Καρύδες Γλασαρισμένες

Υλικά

3 ασπράδια αυγών
220 γρ αμύγδαλα αλεσμένα
100 γρ ζάχαρη άχνη
1/2 κουταλάκι του γλυκού απόσταγμα βανίλιας
2 αυγά χτυπημένα
Γλασε κεράσια τεμαχισμένα
2 κουταλιές της σούπας γάλα
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150°C και στρώνουμε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος.
Χτυπάμε ελαφρά τα ασπράδια μέχρι να αρχίσουν να αφρατέψουν, προσθέτουμε τα αλεσμένα αμύγδαλα, τη ζάχαρη και τη βανίλια.
Μόλις ενωθούν όλα τα υλικά, προσθέστε τα 2 ελαφρώς χτυπημένα αυγά, αυτό θα βοηθήσει να μαλακώσει το μείγμα .

Τοποθετήστε το μείγμα σε μια σακούλα σωληνώσεων με το ακροφύσιο που έχετε επιλέξει και σχηματήστε τα μπισκότα στο δίσκο,
τοποθετήστε ένα κομμάτι κεράσι γλασέ σε κάθε μπισκότο. Τοποθετήστε το στο φούρνο και ψήστε για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν
(ο χρόνος μαγειρέματος θα ποικίλλει ανάλογα με το μέγεθος που θα κάνετε τα μπισκότα σας.

Όσο ψήνονται τα μπισκότα φτιάξτε το γλάσο. Βάλτε το γάλα και 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη σε μια μικρή κατσαρόλα και αφήστε το να πάρει βράση, ανακατέψτε το για να βεβαιωθείτε ότι όλη η ζάχαρη έχει διαλυθεί σωστά.
Μόλις ροδίσουν τα μπισκότα τα βγάζετε από το φούρνο και τα περνάτε με ένα πινέλο πάνω από το γλάσο και στη συνέχεια μεταφέρετε τα μπισκότα σε μια συρμάτινη σχάρα για να κρυώσουν.

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ: hrecipesofmyart

Προηγούμενο άρθροΓρανίτα από λεμόνι
Επόμενο άρθροΓαριδομακαρονάδα 🦐🦐