Πώς να βάψετε αυγά με φλούδες κρεμμυδιού

Συστατικά

Φλούδες κόκκινου κρεμμυδιού
2 κόκκινα παντζάρια
2 κουταλιές της σούπας χοντρό ιωδιούχο αλάτι
4 κουταλιές της σούπας ξύδι από λευκό κρασί
1,5-2 λίτρα νερό
1 μικρό κομμάτι μπέικον για το άλειμμα των αυγών ή 1 κουταλιά της σούπας λάδι

Εκτέλεση

Τα παντζάρια καθαρίζονται και κόβονται σε κομμάτια και στη συνέχεια τοποθετούνται σε μια κατσαρόλα δίπλα στις φλούδες του κρεμμυδιού.


Για το βάψιμο 6 αυγών χρησιμοποίησα τα τσόφλια από περίπου 10 κόκκινα κρεμμύδια και 2 κίτρινα κρεμμύδια.
Προσθέστε κρύο νερό και σιγοβράστε για μία ώρα. Στη συνέχεια στραγγίστε το χρωματισμένο νερό που λάβατε.
Πλένουμε καλά τα αυγά με ένα σφουγγάρι κουζίνας και λίγο διάλυμα πιάτων. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε επίσης να αφαιρέσετε τις στάμπες εάν εχουν αυγά. Τοποθετούνται σε μια κατσαρόλα τόσο μεγάλη ώστε να μην κάθονται το ένα πάνω στο άλλο.
Ρίχνουμε το χρωματιστό νερό που έχουμε πάνω από τα αυγά και προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας αλάτι.

Χρησιμοποίησα χοντρό ιωδιούχο αλάτι. Αφήνουμε τα αυγά να βράσουν στο χρωματιστό νερό για 10-15 λεπτά. Στη συνέχεια η φωτιά σβήνει. Προσθέτουμε το ξύδι και αφήνουμε τα αυγά στο νερό μέχρι να κρυώσουν. Τα άφησα μια ώρα να πάρουν πιο έντονο χρώμα.
Στη συνέχεια αφαιρούμε ελαφρά τα αυγά. Σας συμβουλεύω να τα αφαιρέσετε με το χέρι για να μην τα ξύσετε με το κουτάλι.
Μην λερώνετε τα χέρια σας!!! 😊 Χρησιμοποιήσαμε ένα πλέγμα για διακόσμηση,

αλλά μπορείτε να τα διακοσμήσετε με φύλλα, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας ή μπορείτε να τα αφήσετε απλά.
Αλείφουμε τα αυγά με ένα βαμβακι και λάδι μία ή δύο φορές για ωραία γυαλάδα.

Καλό Πάσχα

 

 

Shari

Προηγούμενο άρθροΦρέσκο, χειροποίητο, αρωματικό…panettone για το Πάσχα!!
Επόμενο άρθροΜπισκότα με σταγόνες σοκολάτας!