Συστατικά

1 Κονσέρβα έτοιμα βρασμένα ρεβίθια (περίπου 500 γραμμάρια) (σημείωση: μπορείτε επίσης να βάλετε φρέσκα ρεβίθια να μουλιάσουν για μία νύχτα και ξεφλουδίστε τα και βράστε τα)
Περίπου 300 γραμμάρια φρέσκο ​​σπανάκι, πλυμένο
2 παχιές φέτες ψωμιού μιας ημέρας με τις κόρες του ψωμιού να τις βγάζετε και να κόβεται σε κύβους την ψύχα
15 λευκά αμύγδαλα 
¼ φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένα
Εξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 κουταλιές σούπας ξύδι κόκκινου κρασιού
1 κουταλάκι κύμινο σκόνη
Κόκκινο πιπέρι καγιέν (για την γεύση)
Αλατι
Μαύρο πιπέρι (για την γεύση)
Πάπρικα

Οδηγίες
Αλλοίψτε μια μεγάλη κατσαρόλα με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο (περίπου 2 κσ) και βάλτε την σε μέτρια έως υψηλή φωτιά
Πριν το λάδι γίνει πολύ ζεστό, προσθέστε το σπανάκι (σε ​​παρτίδες εάν είναι απαραίτητο)
Σοτάρετε το σπανάκι μέχρι να μαλακώσει και να στραγγίξτε το σε ένα σουρωτήρι
Ξαναίξτε λίγο λάδι στο τηγάνι και προσθέστε τους κύβους ψωμιού και τα αμύγδαλα. Τηγανίζουμε μέχρι το ψωμί και τα αμύγδαλα να γίνουν τραγανά σε κάθε πλευρά
Προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο, το κύμινο, το καγιέν και το μαύρο πιπέρι και σοτάρετε για μερικά λεπτά, μέχρι το σκόρδο να είναι αρωματικό και να γίνει καφέ
Μεταφέρετε τα συστατικά σε ένα μπλεντερ και προσθέστε το ξίδι 

Ανακατέψτε τα συστατικά μαζί μέχρι να έχετε μια παχιά πάστα (μην το ανακατεύετε και μην το κάνετε καραμέλα)
Επιστρέψτε την πάστα στην κατσαρόλα και προσθέστε τα φασόλια και τη σάλτσα ντομάτας
Ανακατεύετε απαλά μέχρι να γίνουν τα ρεβίθια πλήρως επικαλυμμένα με τη σάλτσα και να προσθέσετε λίγο νερό 
Προσθέστε το σπανάκι και ανακατέψτε απαλά μέχρι να ενσωματωθεί ομοιόμορφα
Ακολουθήστε με το αλάτι και το πιπέρι
Μόλις τα βάλετε στο πιάτο, πασπαλίστε με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο πάνω από κάθε πιάτο, στη συνέχεια ρίξτε μια μικρή ποσότητα πάπρικας από πάνω (εάν θέλετε)
Απολαμβάνω!

ΠΗΓΗ: spanishsabores.com

 

Προηγούμενο άρθροΣπέσιαλ Πάστα με μπισκότο, σοκολάτα, καραμέλα κι μπανάνα
Επόμενο άρθροΤραγανές Μελιτζάνες με μέλι…σαν τηγανίτες