Ρεβύθια με Λουκάνικα

Ποιος δεν συμπαθεί τα ρεβύθια;;; οι περισσότεροι εεεε;; μ αυτή τη συνταγή είμαι σίγουρη ότι και ο ποιο απαιτητικός θα ενθουσιαστεί… Τόσο γευστικο και χιλιονοστιμο που θα το καθιερώσετε…

Υλικά 

300 γρ ρεβύθια 
1 κιλό χωριάτικα λουκάνικα 
1/2 ποτήρι κρασί 
1 κσ πελτε ή μια κούπα φρέσκια ψιλοκομμένη ντομάτα
3 κλοναρακια σέλινο 
Αλάτι πιπέρι ρίγανη 
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
2 λίτρα περίπου νερό 

Εκτέλεση 

Από το προηγούμενο βράδυ βάζουμε τα ρεβύθια σε νερό να φουσκωσουν. Θέλουν περίπου 10 με 12 ώρες. 
Την επόμενη μέρα τα στραγγίζουμε τα ξεπλενουμε και τα βάζουμε να βράσουν με νερό μέχρι να μαλακώσουν  Δεν ρίχνουμε κάτι στο βράσιμο, μόνο το  νερό. 
Κοβουμε το λουκάνικο σε χοντρές φέτες και το τηγανίζουμε να φύγει το λίπος του  και το αφήνουμε στην άκρη. Σε βάθη τηγάνι ρίχνουμε το λάδι να κάψει και προσθέτουμε το κρεμμύδι λίγο αλάτι και το λουκάνικο, σβήνουμε με το κρασί προσθέτουμε πελτε ή ντομάτα, αλάτι πιπέρι ρίγανη, σέλινο αφήνουμε 5λεπτα και ρίχνουμε τα ρεβύθια μαζί με 3 ποτήρια απ το ζουμί που έβρασαν.Μόλις πάρουν μια βράση τα βάλουμε σε γάστρα και τα βάζουμε στο φούρνο σκεπασμένο για 45 λεπτά . Βγάζουμε το καπάκι και ψήνουμε αλλά 15 λεπτά περίπου  μέχρι δηλαδή να δέσει η σάλτσα
Το φαΐ μας είναι έτοιμο. Πιστέψτε με αξίζει ο κόπος του. Από μπαχαρικά όπως βλέπετε δεν  έβαλα τίποτε πρόσθετο, μόνο αλάτι πιπέρι ρίγανη,βγαζει το λουκάνικο αρώματα στο φαγητό. Τώρα αν το θέλετε πιο πικάντικο ρίξτε λίγο μπουκοβο καυτερο  του πάει πολύ .
Τώρα ο χρόνος ψησίματος διαφέρει από φούρνο σε φούρνο και φυσικά σε τι σκεύος θα το βάλετε. Σε πήλινη γάστρα ψήνετε πιο αργά απ ότι σε κεραμική ή σε ταψί σκεπασμένο με λαδόκολλα. Δείτε το εσείς αυτό, ελενξτε το χρόνο ανάλογα.. Πρέπει όταν το βγάλουμε να έχει δέσει η σάλτσα και να έινσι κάπως αραιή. 

Καλή επιτυχία!!!!!

Προηγούμενο άρθροΔείτε πως θα κάνετε επίπεδη κοιλιά…μέρος τρίτο
Επόμενο άρθροΗ Κολοκυθόπιτα της Αναστασίας