Ρεβυθοκεφτέδες

Συστατικά

3 φλιτζάνια βρασμένα ρεβίθια, καλά στραγγιζόμενα
2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι μέντα ή άνηθο, ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
γενναιόδωρο αλάτι και πιπέρι
0,5 φλιτζάνι αλεύρι ρυζιού επιπλέον για επικάλυψη
ελαιόλαδο για τηγάνισμα

Εκτέλεση

Τρίψτε τα μαγειρεμένα ρεβίθια στον επεξεργαστή τροφίμων μέχρι να πάρετε μια πάστα.
Εάν η πάστα δεν σχηματίζεται, ίσως χρειαστεί να προσθέσετε 2-3 κουταλιές της σούπας νερό
για να βοηθήσετε τον επεξεργαστή.

Ανακατέψτε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, βότανα, αλεύρι ρυζιού και καρυκεύστε καλά.
Σχηματίστε μικρά στρογγυλά και επίπεδα μπιφτέκια, περάστε μέσα από το αλεύρι ρυζιού και
αφαιρέστε την περίσσεια. Εν τω μεταξύ, ζεσταίνετε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι και τηγανίζετε
τα μπιφτέκια για 2-3 λεπτά ανά πλευρά.

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΑμυγδαλωτά…το γλυκάκι της Γιαγιάς μου
Επόμενο άρθροΜοσχάρι με πατάτες τηγανιτές σε σάλτσα λαχανικών