Ριγκατόνι με κιμά και τυρί

Αυτό το πιάτο είναι ένα κλασικό αγαπημένο, και για καλό λόγο! Τα χοντρά ζυμαρικά ριγκατόνι αγκαλιάζουν τον πλούσιο κιμά και λιώνουν στο στόμα, ενώ το λιωμένο τυρί προσθέτει μια κρεμώδη και γευστική πινελιά.

Ας δούμε μερικά από τα πλεονεκτήματα αυτού του πιάτου:

  • Πλούσια γεύση: Ο κιμάς, μαγειρεμένος με ντομάτα και μπαχαρικά, προσφέρει μια πληθώρα γεύσεων που γαργαλούν τον ουρανίσκο.
  • Χορταστικό: Η ποσότητα ζυμαρικών και κιμά σε συνδυασμό με το τυρί δημιουργούν ένα χορταστικό πιάτο που ικανοποιεί ακόμα και τις μεγαλύτερες πείνες.
  • Εύκολο στην προετοιμασία: Η συνταγή είναι απλή και δε χρειάζεται ιδιαίτερες μαγειρικές δεξιότητες.

  • Ποικιλία: Μπορείτε να προσθέσετε διάφορα υλικά για να προσαρμόσετε το πιάτο στις δικές σας γευστικές προτιμήσεις, όπως μανιτάρια, πιπεριές, ή ακόμα και σπανάκι.
  • Ιδανικό για οικογενειακά γεύματα: Αυτό το πιάτο είναι ιδανικό για να το σερβίρετε σε οικογενειακά τραπέζια, καθώς αρέσει σε μικρούς και μεγάλους.

Συνοψίζοντας, τα ριγκατόνι με κιμά και τυρί είναι ένα νόστιμο, χορταστικό και εύκολο στην προετοιμασία πιάτο που αποτελεί ιδανική επιλογή για κάθε περίσταση. Δοκιμάστε το και δε θα απογοητευτείτε!

Υλικά

50 γρ.λάδι
2 λίτρα νερό
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
500 γρ. κιμά
2 φέτες κρεμμύδι
τσίλι
Ρίγανη
200 γραμμάρια ζυμαρικά Ριγκατόνι
200 γραμμάρια τυρί μοτσαρέλα
Αλάτι
3 Ντομάτες

Εκτέλεση

Ρίχνουμε στο multi τις ντομάτες, τις 2 φέτες κρεμμύδι, το σκόρδο την κουταλιά της σούπας ζάχαρη το αλάτι και τα αλέθουμε.
Βάζουμε λίγο λάδι σε μια μικρή κατσαρόλα και ρίχνουμε το μείγμα.


Μαγειρεύουμε τη σάλτσα σε υψηλή φωτιά έως ότου το χρώμα γίνει βαθύ κόκκινο.
Τώρα σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε 2 λίτρα νερό, μια πρέζα αλάτι,λίγο λάδι και το αφήνουμε να βράσει. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα ζυμαρικά rigatoni και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.

Τα βγάζουμε απ το νερό και τα διατηρούμε μέχρι τη χρήση.

Αμέσως τρίβουμε 200 γραμμάρια τυρί μοτσαρέλας.
Στη συνέχεια, σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λίγο λάδι προσθέτουμε μισό φλιτζάνι κρεμμύδι, 1 σκελίδα σκόρδο και τα σοτάρουμε.
Προσθέτουμε τον κιμά αλάτι πιπέρι.
Μαγειρεύουμε και μόλις είναι έτοιμο και αλλάξει χρώμα προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας μαζί με μια πρέζα ρίγανη και ένα κουταλάκι τσίλι.


Μόλις ενσωματωθούν όλα τα συστατικά και το κρέας μαγειρευτεί καλά, προσθέτουμε τα ζυμαρικά

και μετά βάζουμε λίγο τυρί μοτσαρέλα και ανακατεύουμε καλά.


Τέλος ρίχνουμε περισσότερο τυρί, καλύπτουμε το τηγάνι και αφήνουμε να λιώσει σε μέτρια φωτιά.
Γίνεται τόσο νόστιμο που όλοι θα το αγαπήσουν!!!
Δοκιμάστε το!!!!!!!!

Καλή επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΛευκός Χαλβάς με ξηρούς Καρπούς…
Επόμενο άρθροΜπισκοτογλυκό χωρίς ψήσιμο – πραγματική μαγεία στην κουζίνα σας