Ρολάκια με κίτρινο τυρί και φέτα

Υλικά

Ζύμη
1 κουπα (250 g) νερό,
650-700gr αλευρι για τσουρεκια
1 κουπα γάλα,
1 κουταλιά της σούπας μαγιά (ξηρή)
150 ml λάδι,
3 κ.σ. ξινόγαλα,
2 αυγά + 2 ασπράδια,
1 κ.γ. αλάτι,
3 κ.σ. ζάχαρη,
60-70 γρ. μαλακό βούτυρο,

Γέμιση
400 g τυρί φέτα (θρυμματισμένο) και
200 ​​g κίτρινο τυρί (τριμμένο).

Προετοιμασία

Η μαγιά ενεργοποιείται με γάλα, 1 κ.γ. ζάχαρη και 3 κ.σ. αλεύρι. Προστίθεται στα άλλα, χτυπημένα υλικα.
Το βούτυρο προστίθεται στη σχεδόν ζυμωμένη ζύμη. Η ζύμη φουσκώνει, τη χωρίζουμε σε 12 μέρη και σχηματίζουμε μπαλάκια, τα ανοίγουμε σε οβάλ σχήμα, βάζουμε τη γέμιση, τα τυλίγουμε σε ρολό και μετά σε σαλιγκάρι.
Αλείφουμε τα ρολά με 2 χτυπημένους κρόκους αβγών με λίγο λάδι.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς. Ψημένα, τα αλείφουμε με λάδι και τα σκεπάζουμε με μια πετσέτα.

Καλή απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΤυρομπαλάκια με γιαούρτι
Επόμενο άρθροΜπισκοτένια Σοκολατένια γλυκά