Ρυζόγαλο βανίλια

Υλικά

150 γρ ρύζι γλασσέ ή Καρολίνα
150 γρ Ζάχαρη
1 φακελ Ζάχαρη Βανίλιας
400 ml Νερού
1 λιτρο Γάλα
40 γρ ανθός αραβοσίτου με γεύση βανίλια

Εκτέλεση

Πλένουμε το ρύζι το στραγγίζουμε και βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι με νερό και το
βάζουμε σε μέτρια φωτιά να βράσει να μαλακώσει πολύ.

Σε ένα μικρό μπολ ανάμειξης ρίχνουμε το ανθός αραβοσίτου , λιγο γάλα, και
ανακατεύουμε με σύρμα χειρός

Μόλις το ρύζι έχει βράσει καλα το αφήνουμε και 10 λεπτά να ψιλοστεγνωσει(Αν πιει
όλο το νερό δε το στραγγίζουμε , αν έχει αρκετό νερό το σουρώνουμε.)

και μετά
προσθέτουμε το γάλα, την ζάχαρη βανίλιας και την ζάχαρη και ανακατεύουμε να βρασει.
Μέτα προσθέτουμε την κρέμμα βανίλιας και ανακατευουμε συνέχεια ενώ βράζει για να πήξει το μειγμα

Μόλις έχει πήξει κατεβάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
Γεμίζουμε τα μπολάκια μας κανελώνουμε και σερβίρουμε

 

 

Προηγούμενο άρθροΚεφτεδάκια με τυρί και κόκκινη σάλτσα…υπέροχα
Επόμενο άρθροΟι πιτούλες του Μπάρμπα-Γιάννη…πάνε μ’ολα