Σάμαλι Σμύρνης

Υλικά:

– 1 φλιτζάνι * ζάχαρη
– 1 φλιτζάνι γάλα
– 2 φλιτζάνια σιμιγδάλι (σιτάρι)
– 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
– 1/2 φλιτζάνι καρύδα (προαιρετικά)
– αμύγδαλα ολόκληρα

Σιροπι:
– 2 φλιτζάνια νερό
– 2 φλιτζάνια ζάχαρη
– 1 φέτα λεμόνι

Εκτελεση

Ξεκινάμε και σε ένα μπολ ρίχνουμε το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε έως ότου πάρουμε ένα υγρό μείγμα σαν βρεγμένη Άμμος.
Μετά προσθέτουμε την καρύδα ανακατεύουμε για να απορροφηθεί και σκεπάζουμε το μείγμα και το αφήνουμε για 10 λεπτά.
Σε ένα μικρό μπολάκι ρίχνουμε τα αμύγδαλα με νερό.
Οταν περάσουν αυτά τα 10 λεπτά ξανά ανακατεύουμε το μείγμα με το σιμιγδάλι και το αφήνουμε στην άκρη.

Λαδώνουμε ένα ταψακι 25χ37 εκ καλά και αδειάζουμε μέσα το μείγμα του σιμιγδαλιού το οποίο και το απλώνουμε και το ισιώνουμε σε μία λεία επιφάνεια
Καθαρίζουμε τα αμύγδαλα από τη φλούδα τους, χαράζουμε το σιμιγδάλι σε κυβάκια και προσθέτουμε ένα αμύγδαλο πάνω από κάθε κυβάκι.
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 35 με 40 λεπτά.

Για το σιρόπι
Στο διάστημα αυτό ρίχνουμε το νερό και τη ζάχαρη μέσα σε ένα κατσαρολάκι με νερό και φέτα λεμονιού και βράζουμε 8 με 10 λεπτά από τη στιγμή
που θα πάρει βράση. Βγάζουμε το σάμαλι από το φούρνο το κόβουμε κανονικά και σιροπιάζουμε αργά

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΧοιρινό σε Ομελέτα
Επόμενο άρθροΜπατζίνα…συνταγή από μια γιαγιά στα χωριά της Καρδίτσας