Σαλάτα λάχανο με σπιτική Μαγιονέζα με ελαιόλαδο

Υλικά:

500 γρ. Λάχανο
1 καρότο
200 γρ. καλαμπόκι συσκευασμένο βρασμένο σε κονσέρβα
150 γρ. Μαγιονέζα
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
Αλάτι

Μαγιονέζα

2 αυγά
1 κούπα ελαιόλαδο έξτρα παρθένο
Μισή κουταλιά του γλυκού αλάτι
Χυμός από μισό λεμόνι
3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε το λάχανο και το βάζουμε σε ένα μπολ.
Μετά μέσα στο μπολ τρίβουμε το καρότο ρίχνουμε το καλαμπόκι, ζάχαρη αλάτι και ανακατεύουμε συνέχεια

Προσθέτουμε τη μαγιονέζα και ανακατεύουμε πάλι

Σπιτική Μαγιονέζα

Όλα μας τα υλικά θα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Σε ένα μίξερ, μπλέντερ, μούλτι ή οτιδήποτε άλλο χρησιμοποιείτε ρίχνουμε τα αυγά ολόκληρα, την μουστάρδα και τον χυμό λεμονιού, χτυπάμε καλά για να αφρατέψει το μείγμα.
Αρχίζουμε να προσθέτουμε το ελαιόλαδο λίγο-λίγο και συνεχίζουμε να χτυπάμε το μείγμα, όταν ρίξουμε όλο το λάδι συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα παχύρρευστο μείγμα, μην περιμένετε να είναι όσο σφιχτή όσο ή μαγιονέζα που αγοράζετε στο σούπερ μάρκετ, όταν μπει στο ψυγείο θα σφίξει πιο πολύ.
Φυλάξτε την στο ψυγείο και καταναλώστε μέσα σε 3-4 μέρες, μην ξεχνάτε είναι σπιτική μαγιονέζα χωρίς συντηρητικά.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΥπέροχοι αεράτοι κεφτέδες με πιπεριές και φέτα
Επόμενο άρθροΧειροποίητα Μπισκότα πορτοκαλιού…θα τα λατρέψουν