Σαλάτα με Μήλο-Καρότο

Συστατικά

1 μεγάλο γλυκό κόκκινο μήλο
1 μεγάλο πράσινο μήλο
1 κουταλιά της σούπας φρέσκοστυμμένο χυμό λεμονιού
280 gr καρότα (περίπου 3 φλιτζάνια)
1/3 φλιτζάνι μαγιονέζα
1/3 φλιτζάνι απλό γιαούρτι
2 κουταλιές της σούπας μέλι
2 κουταλάκια γλυκού ξύδι κρασιού
Αλάτι & μαύρο πιπέρι
3/4 φλιτζάνι τριμμένο τυρί φέτα
1/2 φλιτζάνι αποξηραμένα κρανμπερι

Εκτέλεση

Καθαρίστε τα μήλα και κοψτε σε λεπτές φέτες, και κόψτε τα σαν ξυλάκια σπίρτου
(θα πρέπει να έχετε περίπου 3 1/2 φλιτζάνια μήλα). Τοποθετήστε σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατέψτε με χυμό λεμονιού. Προσθέστε τα καρότα και ανακατεβάστε για να τα συνδυάσετε.
Σε ένα μικρό μπολ, χτυπάτε μαζί το μαγιονάεζα, γιαούρτι, μέλι, ξύδο αλάτι και πιπέρι. Ρίχνουμε μείγμα πάνω από τα μήλα / καρότο και ανακατεύουμε για να τα καλύψουμε. Ανακατέψτε την τριμμένη φέτα και αποξηραμένα κρανμπερι.
Δοκιμάστε και προσαρμόστε το ποσθέτοντας περισσότερο αλάτι και πιπέρι, αν είναι απαραίτητο.
Βαλτε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά έως μία ώρα για να επιτρέψετε την ανάμειξη των γεύσεων, ή περισσότερο εάν προτιμάτε πιό μαλακά καρότα και μήλα. Εάν λίγο υγρό συσσωρεύεται στο κάτω μέρος του μπολ, σερβίρετε με ένα κουτάλι με σχισμές.

 

ΠΗΓΗ: recipesonline.today

Προηγούμενο άρθροΠάστα ταψιού καραμέλα!
Επόμενο άρθροΚουλουράκια κανέλας: Νηστίσιμη συνταγή με λίγα υλικά.