Σιμιγδαλένιος Χαλβάς με πορτοκάλι

Υλικά

1 ποτήρι του νερού όχι καλά γεμάτο ηλιέλαιο
1 ποτήρι του νερού σιμιγδάλι χοντρό
1 ποτήρι ποτήρι του νερού σιμιγδάλι ψιλό
3 ποτήρια του νερού ζάχαρη κρυσταλλική
4 ποτήρια του νερού νερό ξύσμα από 1 ή 2 πορτοκάλια
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/4 κ.γ γαρύφαλλο
1 βανίλια
100 γρ χοντροκομμένα καρύδια

Εκτέλεση

Σε μία αντικολλητική κατσαρόλα σοτάρουμε το λάδι με τα δύο σιμιγδάλια σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρώμα και να καβουρδιστεί το σιμιγδάλι μας. Προσοχή δεν θέλουμε να καεί μόλις πάρει ωραίο χρώμα ρίχνουμε τα αρωματικά μας την κανέλα και το γαρίφαλο και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.
Σε μία λεκανίτσα έχουμε βάλει τη ζάχαρη με το νερό και τα έχουμε ανακατέψει ώστε να διαλυθεί η ζάχαρη.
Αυτό το υγρό μείγμα του νερού και της ζάχαρης αφού αφαιρέσουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά το ρίχνουμε μέσα με πολύ προσοχή όμως γιατί συνήθως πετάει και υπάρχει κίνδυνος να καούμε.

Μεταφέρουμε την κατσαρόλα στη φωτιά χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το ξύσμα από τα πορτοκάλια τη βανίλια και ανακατεύουμε συνεχώς για περίπου 10 με 15 λεπτά μέχρι να δέσει ο χαλβάς μας. Μόλις αρχίσει να βγάζει φουσκάλες ο χαλβάς μας είναι έτοιμος. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα πάντα σε χαμηλή φωτιά. Ξερουμε ότι είναι έτοιμος όταν ξεκολλάει από μόνος του από τον πάτο της κατσαρόλας.
Όταν είναι έτοιμος προσθέτουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε εκτός φωτιάς.
Αδειάζουμε το μείγμα σε μία φόρμα 22cm με τρύπα στη μέση αφήνουμε να κρυώσει για μία ώρα ξεφορμάρουμε πασπαλίζουμε με κανέλα και είναι έτοιμος να τον απολαύσουμε!!!!!
Αν θέλουμε σερβίρουμε τον χαλβά μας και ζεστό!!!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Η Συνταγή είναι της Ραλλους Ψαραδέλλη

Προηγούμενο άρθροΝαπολιτάνικοι κεφτέδες με μοτσαρέλα
Επόμενο άρθροΚρεμώδες κοτόπουλο με πατάτες και σάλτσα μπεσαμέλ…εύκολη συνταγή