Σιμιγδαλένιος χαλβας με πορτοκάλι και σοκολάτα.

Υλικά

Για το Σιρόπι

3 κούπες νερό
2 κούπες ζάχαρη.
1 ξυλάκι κανέλας
1 φλούδα λεμονιού
1 φλούδα πορτοκαλιού

Για τον χαλβά

3/4 της κούπας καλαμποκελαιο
2 κούπες χοντρό σιμιγδάλι
1 κ.γ. κανέλα
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
100 γρ. ψιλοκομμένη

Εκτέλεση

Βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη, το ξυλάκι κανέλας, τις φλούδες λεμονιού και πορτοκαλιού.
Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και από την στιγμή που θα πάρει βράση, βράζουμε ακόμη για 2-3′ το σιρόπι.
Όταν έχει λιώσει τελείως η ζάχαρη αποσύρουμε το σιρόπι από τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη.

Σε βαθιά κατσαρόλα με χοντρή βάση, ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το λάδι, με προσοχή για να μην καεί.
Προσθέτουμε το σιμιγδάλι. Καβουρντίζουμε το σιμιγδάλι μέχρι να ροδίσει, να βγάλει τα γήινα αρώματα του και να πάρει ένα σκούρο χρυσορόδινο χρώμα, για περίπου 6-8′ λεπτά, ανακατεύοντας πάντα με ξύλινη κουτάλα.

Ρίχνουμε το σιρόπι και ανακατεύουμε μόλις αρχίσει να κοχλάζει το κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε 1 κ.γ. κανέλα και ξύσμα από ένα πορτοκάλι ανακατεύουμε καλά.
Όσο ο σιμιγδαλενιος χαλβας είναι ακόμα ζεστός, ρίχνουμε τα 2/3 σε μια μακρόστενη φόρμα και πιέζουμε με την ανάποδη της κουτάλας να φύγει τυχόν αέρας από τα κενά που δημιουργούνται με το άδειασμά του μέσα στη φόρμα.
Στο υπόλοιπο ανακατεύουμε 100 γρ. ψιλοκομμένη κουβερτουτα το ρίχνουμε στη φόρμα και περιμένουμε να κρυώσει.
Σερβίρεται σε θερμοκρασία δωματίου, αφού διακοσμίσετε όπως σας αρέσει.

Καλή Επιτυχία

ΠΗΓΗ:Maria Anestaki

Προηγούμενο άρθροΤα Πιτσάκια της Άννας (Ιταλικη Συνταγή)
Επόμενο άρθροΤηγανητό Ρύζι με αυγό…Υπέροχη η γεύση του